IFK Göteborg har haft en lång rad provspelare hos sig under vintern. Ingen har kontrakterats. Förrän nu – nu är mittfältaren Nzuzi Toko överens med Blåvitt om ett kontrakt.
– En erfaren spelare med ledaregenskaper och en hög arbetsmoral, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi till klubbens hemsida.

IFK Göteborg har testat flera spelare under vintern. Christian Rubio Sivodedov, Gai Assulin och José Manuel Casado bland dessa. De två senaste testspelarna har varit montenegrinske försvararen Stefan Vico och mittfältaren Nzuzi Toko.

Den sistnämnde uppgavs ha imponerat såpass att han erbjudits kontrakt – och sagt ja. Enligt GT var är 28-årige Toko överens med Blåvitt om ett flerårskontrakt.

Nzuzi Toko har dubbelt medborgarskap och han har gjort U21-landskamper för Schweiz och a-landskamper för Kongo. På klubb-cv:et finns schweiziska klubbar som FC Zürich, St Gallen och Grasshoppers, Brighton i England och nu senast Al-Fateh i Saudiarabien.

UPPDATERING 14:14:

Blåvitt bekräftar nu på sin hemsida att man värvat Toko – det handlar om ett kontrakt till och med sommaren 2020.

– En erfaren spelare med ledaregenskaper och en hög arbetsmoral som vi är väldigt nöjda med att ha knutit upp till vår trupp, säger Poya Asbaghi till hemsidan.

Nzuzi Toko om att komma till Blåvitt:

– Jag är imponerad av vad jag sett så här långt. Dels av klubben som sådan, men också av alla faciliteter som finns. Likaså är det inspirerande att det finns så många unga spelare som jag, med min erfarenhet, hoppas kunna hjälpa att utvecklas ytterligare.