• Publicerat 11 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Öster vill få förbundet att frånta AIK kvartsfinalsegern efter att de svartgula fansen tänt bengaler vars rök enligt klubben ska ha skymt lagets målvakt när Sebastian Larsson skruvade in 1-0. Detta får landslagets Pontus Jansson att gå till attack.
”Fan dags att någon sätter ner foten mot alla trötta tomtar som vill kväva svensk läktarkultur. Stämningen vi har i Allsvenskan är anledningen varför spelare vill vända hem.”, skriver han på Twitter.

AIK blev under lördagen klart för semifinal i Svenska cupen efter att ha slagit ut Öster. 2-2 efter ordinarie tid, men väl i förlängningen avgjorde Chinedu Obasi med två mål.

Öster vill dock få förbundet att frånta AIK segern och skicka Växjöklubben till semifinal i stället, detta då AIK-fansens bengaleldande ska ha stört Östers målvakt i samband med Sebastian Larssons tidiga frisparksmål.

– Jag ser bollen lite senare. Då påverkar det ganska mycket. Det räcker att det är några hundradelar, sa målvakten Tobias Andersson till P4 Kronoberg efteråt.

Superettanlaget anser att röken hindrade Andersson från att rädda bollen och vill nu alltså att det ska kosta AIK avancemanget. De har lämnat in en protest för att få igenom sin vilja och motiverar för Smålandsposten:

– Det är bara att se vad som hände efter matchen mellan IFK Göteborg och Gais som avbröts i paus vid ställningen 0–0 på grund av pyrotekniken på arenan. Eftersom det var Göteborgs anhängare som eldade tilldömdes Gais segern. Nu har vi ett liknande fall som i mitt tycke är ännu mer solklart eftersom AIK gjorde mål som en direkt konsekvens av AIK-fansens agerande, säger Fredrik Gustafson, styrelseledamot i Öster.

Detta får i sin tur landslagets mittback Pontus Jansson att reagera, som inte alls gillar det Öster försöker genomföra.

”Ååååå herregud, ni vill på riktigt döda läktarkulturen i Sverige. Jävla dagis.”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Fan dags att någon sätter ner foten mot alla trötta tomtar som vill kväva svensk läktarkultur. Stämningen vi har i Allsvenskan är anledningen varför spelare vill vända hem.”