Foto: Bildbyrån

Djurgårdens kanske störste stjärna, Erik Berg, väntar ännu på sin årsdebut. Dif-stjärnans rehab går åt rätt håll och inga bakslag kring hans knäproblem. Men nu står det ändå klart att han missar ännu en match.

Nej, Erik Berg kommer ännu inte att spela för Djurgården. Ett av allsvenskans stora omslagsnamn dröjer. Efter att ha stått över Svenska cupen-premiären i helgen så blir det likadant mot Hässleholm nu på lördag.

Enligt FotbollDirekts uppgifter så fortsätter Bergs rehab i första hand över denna vecka innan man kommande börjar titta på om han ska ta steg med boll igen.

30-åringen har sedan han avslutade fjolåret skadad skyndat långsamt hela vintern. Exakt hur det ser ut tidsmässigt för den förre FCK-stjärnan är oklart men att det är knäet som stoppar honom, det står klart.
Men trots att han korsbandsskadades i augusti 2017 så ska situationen inte oroa Djurgårdens sportsliga ledning.

Stjärnan ser ut att i närtid kunna öka trycket i sin träning och hur Bergs rehab ska löpa enligt plan.
Men någon match i Svenska cupens andra omgång blir det alltså inte. På nytt så får Dif ställa in sig på att klara sig utan sitt kanske största namn.
Erik Berg kommenterade för ett par veckor sedan för Fotboll Sthlm så här:

– Jag har tränat bra i december men har haft lite komplikationer i knät. Jag har inte börjat träna fotboll ännu tyvärr, men hoppas väl kunna göra det på lägret men vi får se. Vi tar det säkra före det osäkra så man är klar till seriestarten.

Kommer du vara tillbaka till Svenska cupen?
– Jag hoppas det, jag siktar på att spela cupen. Men man vet aldrig, vi får se.