• Publicerat 13 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Östersund storsatsar inför den kommande säsongen och har redan plockat in namn som Charlie Colkett, Ravel Morrison och Thomas Isherwood. I dag gjorde klubben klart med ytterligare en spännande pjäs – Eirik Haugan från IL Hødd.
– Det är alltid svårt att värdera potentialen, men jag skulle säga att den måste hållas högt, säger Andreas Bjerknes, sportjournalist på den norska lokaltidningen Vikebladet, till FotbollDirekt.

Östersund bekräftade i dag att klubben gjort klart med den spännande mittbacken Eirik Haugan från den norska klubben IL Hødd tillhörande tredjedivisionen.
En scoutingrapport kändes därmed klok att göra, för att få ett bättre grepp kring vad det är ÖFK har värvat in egentligen – är det en spelare för framtiden eller går han rakt in i startelvan till exempel:

– Han kommer behöva lite tid för att bli van med nivån innan han får ut all sin potential i Östersund. På sikt tror jag likväl att det kan bli succé. Han har gjort en bra figur under sin tid i Hødd och blev i fjol korad till årets unga spelare i klubben, säger Andreas Bjerknes, sportjournalist på den norska lokaltidningen Vikebladet, till FotbollDirekt.

Vart i spelet har han sina styrkor kontra svagheter?

–  Han är en spelskicklig spelare, en smart försvarare som läser spelet på ett mycket klokt vis. En modern mittback där fötterna är hans största tillgång. Om du ska nämna någon svaghet hos honom är det väl duellspelet och luftspelet som han kanske inte behärskar till fullo.

Hur stor potential skulle du säga att Haugan besitter?

– Det är alltid svårt att värdera potentialen, men jag skulle säga att den måste hållas högt. Han blev trots allt plockad till Marseille i unga år. Nu handlar det bara om att ta vara på den talangen och förädla den.

Är det till och med tal om en norsk landslagsman på sikt?

– Det är självklart svårt att säga, men går utveckling rätt så har han absolut chansen. En perfekt resa härifrån så kanske om några år.

Är det en besvikelse att han inte blir kvar i Norge?

– Haha, Hødd hade nog absolut önskat att han blev kvar. Samtidigt som klubben nog förväntade sig att han skulle spela vidare i ett större sammanhang. Med det sagt, kanske inte så högt som Östersund. Det är ett stort kliv.

PEDER VENSETH