• Publicerat 12 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Tim Söderström har varit en av de som imponerat mest för Hammarby under träningslägret i Belek, kanske rent av varit den allra bästa. FotbollDirekt har fått en pratstund med den formtoppade mittfältaren, där han bland annat berättar om fansens påverkan.
– Att få göra femton sådana hemmatcher, så klart att det vägde in när jag skrev på, så det är jättehäftigt, säger 25-åringen till FD.

Tim Söderström gjorde klart med en flytt till Hammarby från Brommapojkarna redan i somras men anlände till klubben först efter årskiftet som Bosman. Söderström har fått mycket beröm under försäsongen och Stefan Billborn

Nu på försäsongen har det slagit gnistor kring mittfältsmotorn som verkligen fått chansen i Juniors frånvaro. FotbollDirekt kände sig därför manade att sätta sig ner med spelaren under vistelsen i Belek, Turkiet på det magnifika hotellet Kaya Palazzo.

– Jättefint hotell, takhöjden är tio meter överallt man går, jättehäftigt faktiskt. En av de absolut finaste hotellen jag besökt. I övrigt känns det fantastiskt att komma hit och kunna träna på gräs, säger 25-åringen till FD.

Du har fått vänta i ett halvår på att sätta på dig Hammarby-dressen – hur har det varit?

– Det är så klart att det är lite speciellt, när man vet att man är klar för en klubb och så ska man spela ut säsongen. Tyvärr blev jag skadad mitt i förra året också. Men jag fick göra mitt bästa för både BP och för mig själv för jag ville ju komma tillbaka så snabbt som möjligt och det innebär ju att spela matcher, så det var bara fokus på det. Det blev några matcher på slutet så jag kunde komma bättre förberedd inför den här säsongen, än det hade varit om jag bara lagt ner där. Men istället var det bara fokus och jag fick spela lite matcher där på slutet också – det blev ganska bra.

Brommapojkarna lyckades inte hålla sig kvar i allsvenskan efter att tappat en 1-0-ledning från det första mötet till 2-2 totalt. Bortamålen föll till AFC Eskilstunas fördel.

– Det var lite tråkigt med tanke på att man kände ju alla i laget, alla ledare, alla runt omkring.

Tim Söderström följer som bekant inte med laget ner i superettan, utan fortsätter med spel i allsvenskan.

När togs den första kontakten med Hammarby?

– Jag kommer inte ihåg exakt när den första kontakten togs – jag kommer inte heller ihåg när det blev klart. Det var nånstans där runt sommaren. Men då hade jag redan bestämt mig, fast det var inte helt klart heller om jag skulle vara kvar i BP, utan det var ju en förhandling mellan klubbarna som höll på där – men sen efter ett tag insåg jag att det inte skulle bli nånting. Men det var också det jag var förberedd på när jag skrev på, jag visste att det fanns en möjlighet att det kunde bli så – med det var det bara att gilla läget och fortsätta. Nytt kapitel för mig.

Vad var det vad som fällde avgörandet kring att det blev Bajen?

– Det har varit helheten, jag kan inte säga att det är han, det eller liksom den men det är helheten alltifrån fotbollsklubben Hammarby till tränare, allt kändes rätt i den tiden då jag var, då var det bara att köra på. Sen när vi spelade mot Hammarby förra året; jag tror det var ganska fullt då, det var ju en jättemäktig känsla. Det var ju också en grej man tänkte på när Hammarby kom, att jag kom ihåg den där matchen och hur fantastiskt det var, att komma in där och det var helt fullt. Att få göra femton sådana hemmatcher, så klart att det vägde in när jag skrev på- så det är jättehäftigt. Grimsta är en lite lugnare miljö. Men ja, det ska bli jätteroligt.

Vart vill klubben använda dig?

– Jag kan ju spela på en del olika positioner så det är inte så här du ska spela här utan det är som man säger till alla spelare, samma svar – men jag har en hint om vart jag ska spela och sådär. Det är så klart…jag spelar ju inte back liksom. Jag kan även spela på de flesta offensiva positionerna.

Jag måste som sista fråga, allt det här med Luis Pimenta – din syn på det?

– Först och främst, jag har ingen aning om vilka eller vem som har sagt något. Sen vet jag inte om jag ska gå in på detaljer, men jag håller kanske inte direkt med om det som sades. Det som hände var jättetråkigt, både för honom personligen och för klubben. Det blev ganska negativt runt omkring där. Det blev också ganska drastiska åtgärder med sportchef och tränare som fick gå. Men jag har inga kommentarer kring det, mer än att jag inte tycker det speglar det som sades i den artikeln där om vad som egentligen hände. Du kan alltid ta saker ur perspektiv. Vissa saker är ju sanna men kanske inte menat på ett sådant sätt. Det är svårt att uttala sig exakt.

PEDER VENSETH – ANTON ZETTERMAN

FOTNOT: den här intervjun gjordes den 2 februari i Belek.