AlavésFoto: Bildbyrån

Alaves på 32 poäng (9-5-8) mot Levante på 27 poäng (7-6-9). Vi gör en totalanalys inför matchen och kommer med vårt utgångstips. 

Matchinfo:
Alavés – Levante
Fotboll Spanien LaLiga
2019-02-11 20:59
Ungefärligt Odds:
1. 2.19 X. 3.42 2. 3.48

Skadeläge i lagen
Alaves har frågetecken för stundtals ordinarie mittfältaren Darko Branasac (794 ligaminuter). Positivt är att ordinarie mittbacken Aguirregabiria som var litet frågetecken tidigare i veckan ser ut att vara fullt speltillgänglig i denna match. Plus är även att nyvärvade mittfältaren Inui förväntas startdebutera. Alaves väntar med att släppa truppen sent på matchdagen, men det är inte troligt att det blir några större överraskningar.

Levante har avstängning på ordinarie mittfältaren Campana (1866 ligaminuter). Laget har en ny frånvaro på backen/wingern Tono (1522) som har hamnat i klammeri med rättvisan. Det finns i övrigt fortsatt skada på ordinarie offensivspelaren Rochina (1006) och ordinarie backen Postigo (1184). Plus är att tidigare skadade stundtals ordinarie backen Chema Rodriguez och den senast avstängde ordinarie backen Rober Pier är tillbaka i truppen. Minst en av dem – kanske båda – kommer att finnas med i startelvan ikväll. Försvarsplus!

Läget i lagen och formkurva
Alaves levde i en drömvärld i höstas när det ena positiva resultatet efter det andra inkasserades. Flytet har numera tagit slut. Alaves har tre ganska svaga insatser i ryggen. Först 0-4 borta mot Getafe, sedan 0-1 hemma mot Rayo och senast 0-3 borta mot Real Madrid. Alaves var riktigt chanslöst i sistnämnda mot ett Real som inte ens behövde gå på max. Laget får svårt att hålla sig kvar på tabellens övre halva om spelet fortsätter lika tveksamt som i de senaste omgångarna.

Levante har hackat på liknande sätt och är också ett lag som får svårt att klara övre halvan. Redan nu är det närmare nedflyttningsstrid än plats i Europa, vilket verkligen inte är någon överraskning. Levante jobbar med ytterst liten budget och får varje säsong vända på varje krona/öre. Senast blev det 0-0-resultat i hemmamatchen mot Getafe. Det kan ses som ett ”normalresultat”, men med litet minus i kanten. Getafe saknade nämligen flera backar. Levantes offensiv borde ha dragit nytta av det reservbetonade Getafe där.

Speltips Alaves – Levante
Det är svårt att bedöma vilket av dessa lag som är bäst för närvarande. Intrycket är att båda är jämndåliga. Det är samtidigt solklart att Alaves har en ansenlig hemmafördel med endast en förlust på tio hemmamatcher (5-4-1). Alaves blir således favorit, men vi är inte övertygade nog för lir till 2,15. Hittar du högre odds – slå till!

Inte hittat rätt spelbolag än? Då finns det en hel del att välja på i och med den svenska licensen som infördes i januari i år. Du kan hitta din favorit och vilka som har bäst bonusar på casinobonusar.nu.