Örgryte säljer Kevin Fransson till Parma – nu är det officiellt. Efter ett lyckat provspel med Serie A-klubben i november så är han nu klar. Fransson är tacksam gentemot Öis:
– Jag är så otroligt tacksam för alla möjligheter ÖIS har gett mig, att de alltid har gett mig förtroendet och alltid funnits vid min sida både socialt och i fotbollssammanhang, säger talangen till Örgrytes hemsida.

Kevin Fransson debuterade för Örgryte i Superettan i fjol – i sista omgången fick han komma in för Öis hemma mot Landskrona.

Efter det så besökte den då 17-årige högerbacken Parma i Italien. Ett provspel med Serie A-klubben som resulterade i ett konkret intresse av att värva honom – något som FD kunde avslöja den 11 januari.
Förhandlingar har sedan dess pågått klubbarna emellan, och nu har man kommit överens – Fransson är presenterad som Parmaspelare. Han tackar Öis för möjligheten:
– Jag är så otroligt tacksam för alla möjligheter ÖIS har gett mig, att de alltid har gett mig förtroendet och alltid funnits vid min sida både socialt och i fotbollssammanhang, säger han till Öis hemsida.

– Det finns så många i klubben som jag vill tacka och förhoppningvis finns det en möjlighet att göra det i framtiden då ÖIS alltid kommer vara förstavalet för mig i Sverige. Jag önskar er alla lycka till och jag kommer att heja på er, dock från distans denna gång, fortsätter   Fransson.

Öis klubbchef Niklas Allbäck om att Fransson lämnar:

– Det är tråkigt att Kevin lämnar oss, men när spelaren verkligen vill ut i Europa är det svårt att stoppa denne från att fortsätta jaga sina drömmar. Jag hoppas att Kevin fortsätter sin utveckling och tar steg som fotbollsspelare i Parma och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb. Förhoppningsvis återvänder han en dag till Sällskapet längre fram i karriären, säger Allbäck.

Kevin Fransson kommer inleda i Parmas primaveralag.