• Publicerat 5 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Trelleborg går mot en storsatsning, Mellby Gård vill pumpa in 50 miljoner i ett investeringsbolag utöver sin vanliga sponsring. Nu har TFF:s medlemmar gett sitt godkännande till förslaget.
– Jag ser med stor tillförsikt på klubbens framtid, säger Johan Andersson, vd i Mellby Gård till egna hemsidan.

I förra veckan kom det spännande uppgifter kring Trelleborg – Johan Andersson, vd i Mellby Gård, meddelade att bolaget nu vill pumpa in 50 miljoner kr över ett spann mellan fem till tio år för att verkligen cementera TFF som ett allsvenskt lag.

Nu har förslaget även klubbats igenom av medlemmarna, det skriver TFF på sin officiella hemsida. Det betyder att allt nu är krattat och klart inför att kunna bilda ett investeringsbolag tillsammans med Mellby Gård.

Det innebär alltså en satsning som saknar motstycke i TFF:s historia. Det stora målet blir att etablera klubben på den övre halvan i allsvenskan.

– Det känns otroligt roligt att nu kunna komma igång med satsningen som dels ska bidra till att öka möjligheten för Trelleborgs FF att långsiktigt konkurrera inom elitfotbollen men också till att skapa förutsättningar för klubben att över tid kunna bygga upp ett eget kapital vilket kommer att gynna hela föreningen och de satsningar vi gör på ungdomsverksamhet och damlag, säger Torbjörn Jönsson, ordförande i TFF, till klubbens hemsidan.

Johan Andersson, vd för Mellby Gård med en kommentar:

– Jag ser med stor tillförsikt på Trelleborgs FF:s framtid. En framtid då klubben nu kan göra reella satsningar och, för första gången, göra riktigt strategiska förvärv samtidigt som man fortfarande är i kontroll, säger han till hemsidan.