LAGOS. IFK Göteborg genomförde under söndagen sitt första träningspass i Portugal. FD:s utsände Casper Nordqvist nedan med sina tankar kring det blåvita laget på Algarvekusten.

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST 

Vädret? Aj aj aj, från att ha tillbringat sex dagar på Gran Canaria för bevakning av Djurgården var det här en köldchock. Flög i går från Las Palmas vidare till Faro – där jag sent i går kväll möttes av 6-7 grader. I morse inne i centrala Lagos vindstilla och soligt – men ute på Blåvitts träningsanläggning en bit ut från stan? HJÄLP! Satan vad det blåste. Knappa 15 grader och ständiga KALLA vindar. Nej det här var något annat än Kanarieöarna, men spelarna såg ut att njuta i solskenet.

Medial uppmärksamhet? Förutom FD även GP:s utsände samt fotograf från Bildbyrån.

Vilka tränade inte? Varken Carl Starfelt eller Robin Söder körde med laget utan tränade vid sidan av. Båda skadade där Starfelt först väntas vara tillbaka lagom till den allsvenska premiären. Söders prognos något bättre. 18-årige nigerianen Alhassan Yusuf medverkade heller inte ute på gräsplanen utan snubblade ut först i slutet efter att, vad jag gissar, hängt i gymmet.

Vad tränade man på? Det var mycket smålagsspel i olika former. Skönt för spelarna att lira av sig efter flygresan i går!

Stack någon ut? Framförallt imponerades jag av Sargon Abraham som visade väldigt fina fötter och en smartness i sitt spel. Känns som att han och Giorgi Kharaishvili kan passa väldigt bra ihop som släpande anfallare bakom en striker – en striker som jag tycker att Blåvitt bör ta in utifrån. En målgaranti som laget saknar i dag. I övrigt glänste Amin Affane som ser så mycket rappare ut i år – vilket han tidigare själv berättat om då han gått ner fem kilo. Känns som att en revansch ligger i luften för 25-åringens del efter det tunga fjolåret!

Citatet? ”Förlåt för min engelska, min engelska är skit”, Giorgi Kharaishvili under intervjun med mig som ni kan läsa i morgon!