• Publicerat 25 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Örgryte meddelade i dag att klubben har gjort klart med en ny samarbetspartner, spanska La Liga-klubben Real Sociedad. 
– Nu blir det upp till oss att verka och jobba, säger Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck i en kommentar på föreningens hemsida.

Örgryte har under de tre senaste åren arrangerat ett läger kallat ”Camo Sociedad” med instruktörer från Real Sociedads akademi. Det är på den grunden klubbarna nu tar vid för att utöka sitt samarbete med varandra. Ett nytt avtal har signats som innebär att de båda föreningarna kommer att ha fortsatta erfarenhets- och kunskapsutbyten.

– Känslan att få detta klart, med vetskapen att vi tillsammans med Real Sociedad nu kan jobba långsiktigt med en tydlig och strategisk målbild där utveckling och erfarenhetsutbyte är nyckelord känns oerhört glädjande och stimulerande. Nu blir det upp till oss att verka och jobba för att detta skall bli något bra tillsammans med Real Sociedad och fortsätta på den inslagna vägen, säger Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck i en kommentar på föreningens hemsida.

Ricardo Heras, som tidigare varit vd på Adiga och numera är avdelningschef på Devport uttalar sig också om samarbetet på Örgrytes hemsida:

– Efter tre års arbete är det väldigt skönt att kunna få till ett skriftligt samarbetsavtal. Det är ett kvitto på klubbarnas fina relation gentemot varandra och bekräftar viljan att fortsätta samarbeta och utvecklas tillsammans. Båda klubbarna kan lära från varandra och det ger bra möjligheter för våra ungdomar att utvecklas ytterligare.

Sedan tidigare har Örgryte utnyttjat den goda relationen med den spanska klubben genom att skicka över tre junior för träning i Real Sociedads akademi. Dessutom har Öis fått låna klubbens träningsanläggning när det varit på besök i Baskien på försäsongsläger.