• Publicerat 19 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det blir inget mer spel i svenska landslaget för Jiloan Hamad. För Sportbladet berättar Bajenstjärnan att allt talar för Irak.
– Med stor, stor sannolikhet kommer det att bli så, säger han.

Han var på vippen att komma med till VM för Sverige, men sedan dess har det varit tyst från förbundskapten Janne Andersson och nu har Jiloan Hamad fått nog.

Ingen plats på januariturnén och nu berättar Hammarbystjärnan att han av allt att döma byter landslag till Irak.

– Inte ens januariturnén. Och jag har alltid velat vänta på Sverige in i det sista – men nu känner jag att jag har gjort det. Jag vet vad jag kan, och när jag ser på den svenska truppen känner jag fortfarande: ”Fan, jag hade kunnat vara med där och bidra”. Men jag är 28 nu och måste vara realistisk: Det blir ingenting mer med Sverige. Så antingen gör jag det här med Irak – eller så blir det inget mer landslagsspel för mig, säger mittfältaren till Sportbladet och fortsätter:

– Med stor, stor sannolikhet kommer det att bli så (att han byter till Irak). Jag har bara inte velat prata om det förrän nu, eftersom… Jag vill verkligen inte vara den här spelaren som hotar: ”Kommer jag inte med nu så byter jag landslag”. Jag hatar det, och jag kommer inte att spela något spel. Jag har tagit mitt beslut, och inget annat kommer att påverka mig

Hamad är noterad för åtta a-landskamper för Sverige.