Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby är på väg förlänga kontraktet med Leo Bengtsson – det meddelade sportchefen Jesper Jansson vid Hammarbys medlemsmöte igår.
– Det är jättekul, bevis på att man gjort någonting bra, säger Leo Bengtsson till FotbollDirekt.se.

Leo Bengtssons kontrakt med Hammarby löper ut efter kommande säsong. Men det är i stort sett klart med en förlängning – i går på Hammarbys medlemsmöte så bekräftade sportchefen Jesper Jansson detta.

Leo Bengtsson ser positivt på en fortsättning – den unge yttermittfältaren ser det som ett kvitto på Hammarbys tro på honom:

– Det är jättekul, bevis på att man gjort någonting bra. Så det är bara att fortsätta köra, Som du såg förra året, vi har börjat på någonting riktigt bra här. Det ska bli kul att vara med på den här resan, säger Bengtsson till FotbollDirekt.se.

Hur har diskussionerna gått? 

– Vi har snackat ett tag, bra snack. Det ser bra ut. Det är Bajen jag vill spela i.

Vad är det som återstår innan ni är framme, vad är det som diskuteras? 

– Det är inga diskussioner, allt är klart egentligen. Det är bara att krita på.

Bara att hitta en tid att göra det? 

– Ja, typ. Jag vet inte hur mycket jag kan säga, det är snart klart. Ni får vänta och se, säger Bengtsson och ler.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka, och kommit överens om vad jag vill och vad Hammarby vill.

Bengtsson ser fram emot den nya säsongen och att slåss om en plats i Hammarbys startelva. I fjol blev han utlånad till Gefle på våren för att få speltid, på hösten kom han tillbaka och fick spela i tio matcher. I år hoppas han på mer:

Konkurrenssituationen, hur ser du på den?

– Alla i truppen är bra spelare, många kan spela på olika positioner. Det är klart det är hård konkurrens. Men det är det man vill ha, det gör att man blir bättre hela tiden. Men det är klart det är konkurrens. Det är Hammarby liksom, ett topplag i Allsvenskan.