Foto: Bildbyrån

Stora rubriker på måndagen efter att Djurgårdens Aliou Badji, 21, sagt nej till en Kinaflytt värd 50 miljoner kronor för Djurgården.
– Bosse ville få till den största affären för Djurgården, men jag vill inte till Kina, säger han till Expressen.

Kinesiska Hebai China Fortune erbjöd Djurgården makalösa 50 miljoner för anfallaren Aliou Badju.

Djurgården ville – naturligtvis – sälja för det priset. Problemet var bara att 21-åringen vägrade flytta til Kina, trots att 15 miljoner kronor netto per år låg på bordet.

För Expressen berättar han om varför han tackade nej till budet som skulle gjort honom ekonomiskt oberoende.

– Det var mycket pengar för både mig och klubben. Jag pratade med Bosse Andersson, han ville att jag skulle acceptera budet, men jag vill inte till Kina just nu. Jag är 21 år gammal och det är för tidigt att gå dit. Självklart är ekonomin en viktig faktor, vi fotbollsspelare behöver försörja oss, och jag hjälper min familj hemma i Senegal. Men det måste ske på rätt sätt. Det är svårt att tacka nej till så stora pengar, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag vill spela i Europa, fortsätta att utvecklas och etablera mig på landslagsnivå. Jag vill bli Afrikas bästa spelare. Det är inte rätt tillfälle att flytta till Kina.

Läs mer:

Badji, som gjorde åtta mål i allsvenskan förra säsongen, medger att sportchefen Bosse Andersson inte blev glad över att klubbens största affär genom tiderna spruckit efter Badjis nej tack.

– Han blev lite besviken och arg. Bosse ville få till den största affären för Djurgården, men jag vill inte till Kina. Självklart vill jag bli den största transfern i Djurgården, men jag vill inte att det ska bli just på det här sättet.