Foto: Bildbyrån

Tunga rubriker för IFK Göteborg under såväl 2017 som 2018. En som är mycket skeptisk till klubbens jobb är forne storspelaren Ralf Edström, som är starkt kritisk till hur de skött sina värvningar.
– Jag fattar inte hur Blåvitts scoutingarbete fungerar, de har misslyckats enormt! Det är inte första gången som de plockar in nya spelare som inte alls lyckas, utbrister Edström för FotbollDirekt.se. 

IFK Göteborg hade en mycket jobbig säsong i årets allsvenska. Storklubben slutade först på en elfteplats och spelet under nya tränaren Poya Asbaghi gladde inte alls.

Två nyförvärv inför säsongen som experten Ralf Edström är mycket kritisk till är Amin Affane och Mikael Ingebrigtsen, den sistnämnde lämnade redan i somras igen.

– Det är bedrövligt tycker jag. Den där norrmannen spelade väl 45 minuter… Det är inte sant! Jag fattar inte hur Blåvitts scoutingarbete fungerar, de har misslyckats enormt! Det är inte första gången som de plockar in nya spelare som inte alls lyckas. De borde fokusera på närområdet. Ta bara hur de kunde missa Kim Källström och Tobias Hysén när de lämnade Häcken för Djurgården tidigt 2000-tal, det är för dåligt! Kolla på Östersund i dag som har flera spelare från Göteborgsområdet i sitt lag, det är ju den typen av rekrytering som Blåvitt ska göra, suckar Edström för FotbollDirekt och fortsätter:

– Det har varit riktigt dåligt länge på scoutingfronten i IFK. De behöver inte titta på utländska b-spelare, det finns bättre spelare i närområdet! Det här gäller inte bara Blåvitt utan även Örgryte och Gais i Göteborg. Det är väl bara Häcken i stan som jag tycker gjort det bra inom sitt scoutingarbete.

Amin Affane nämnde du var en bedrövlig värvning. Ska han vara kvar?

– Bedrövlig var kanske att ta i, men han har inte varit bra och verkligen inte motsvarat förväntningarna. Han har absolut inte kommit upp i nivå och det kanske är lika bra att skeppa iväg honom.

Något Edström däremot tycker Blåvitt gjort bra är att plocka in den grekiska målvakten Giannis Anestis.

– Ja, det behövdes förstärkning på målvaktssidan! Jag tycker att Erik Dahlin är för osäker så helt rätt att bygga sin defensiv med en ny stabil keeper.