Foto: Bildbyrån

Dalkurd kommer fortsätta spela sina hemmamatcher i Gävle även 2019. Nu står det klart att DFF blir kvar på Gavlevallen, till halverad hyra i Superettan:
– Tyvärr får vi en bättre deal nu i och med att vi åkte ur. Vi hade gärna betalat mer och varit kvar i allsvenskan, men det är som det är, säger klubbens vd Johan Gustafsson till UNT.

Dalkurd gick upp i Allsvenskan 2017, efter en andraplats i Superettan det året. Då valde klubben att flytta sin verksamhet, från Borlänge till Uppsala.

I väntan på att Nya Studenterna står färdig (2020) så fick man dock leta annan plats för att spela sina hemmamatcher, och valet föll på Gävle.

Sejouren i Allsvenskan blev bara ettårig. Efter att Dalkurd åkte ur kom uppgifter om att klubben kunde komma att spela sina hemmamatcher på Skytteholm.

Så blir det nu inte. Istället blir man kvar på Gavlevallen i Gävle även i Superettan. Nästa år ska Dalkurd flytta in på Studenternas i Uppsala.

Det har pratats om Skytteholm, men nu står det klart att det blir en säsong till i Gävle för Dalkurd innan man får flytta in på Studenternas till säsongen 2020.

– Gavlevallen är bekväm, smidig och grymt bra att jobba med. Vi har haft ett bra samarbete med Strömsbro dessutom så vi hade bara gjort bort oss om vi hade valt ett annat alternativ, säger Dalkurds vd Johan Gustafsson till UNT.

Och med spel i Superettan så får nu Dalkurd också halverad hyra, skriver UNT. Man får 100 000 kronor per match till 50 000.

– Tyvärr får vi en bättre deal nu i och med att vi åkte ur. Vi hade gärna betalat mer och varit kvar i allsvenskan, men det är som det är, säger Johan Gustafsson.