Foto: Bildbyrån

Diego Montiel stod för 13 mål och 14 assist för sitt Örgryte den här säsongen. Nu står det klart att hela superettans poängkung inte förlänger med klubben. 
– Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck till klubbens hemsida. 

Med sina 27 poäng vann Diego Montiel superettans poängliga i överlägsen still.

Därför har det knappast varit en omöjlighet att årets säsong blir hans sista i Örgrytes tröja. Särskilt då laget inte lyckades blanda sig in i kampen om en allsvensk plats nästa år.

Nu när kontraktet löper ut står det helt klart att Montiel tackar nej till en fortsättning.

23-åringen söker nya utmaningar.

– Vi har de senaste veckorna försökt att hitta en lösning så att Diego skulle kunna fortsätta satsningen med Öis mot allsvenskan. Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck till klubbens hemsida och visar samtidigt en förståelse för den offensive mittfältarens beslut:

– På ett sätt är det tråkigt, på ett annat sätt förstår jag honom. Att han efter den fina säsongen väljer att ta chansen att sondera marknaden. Nu finns det inget annat än att önska honom stort lycka till i framtiden. Vem vet, förhoppningsvis kanske Diego drar på sig Öis-tröjan igen längre fram i karriären.

Diego Montiel förklarar sitt beslut.

– Jag är glad över att jag tar chansen nu att utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Samtidigt är jag ledsen för att jag har haft det väldigt bra i klubben med fina lagkamrater och tränare. Det har känts jättebra med Thomas (Askebrand) hela tiden. Jag vill rikta ett stort tack till alla härliga supportrar som alltid har funnits där för oss, säger han.