Foto: Bildbyrån

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har tidigare haft Kerim Mrabti i Sirius. Efter fyra år i Djurgården har anfallsstjärnan varit öppen med att han vill testa ett nytt äventyr, men nya tränarduon vill göra allt för att få 24-åringen att stanna.
– Vi älskar Kerim, både jag och Thomas. Kan jag göra skillnad ska jag försöka göra det, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se. 

Kerim Mrabti spelade i Sirius 2013-2014 och hade då Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som tränare.

Därefter blev det Djurgården för Mrabti – där han utvecklats till lagets största offensiva stjärna. Nu efter fyra år har kontraktet gått ut och redan i våras var 24-åringen öppen med att han var sugen på att ta nästa kliv i karriären.

Med tanke på att hans gamla tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf nu tagit över Djurgården är frågan om det kan göra att Mrabti skriver på för Stockholmsklubben.

– Det vore ju fantastiskt. Vi älskar Kerim, både jag och Thomas. Jag har ingen aning faktiskt, jag vet inte hur Kerim tänker. Det här är Bosses bord (sportchef Bosse Andersson), men om jag kan göra skillnad så ska jag försöka att göra det, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Just Bosse Andersson var mannen som värvade Mrabti till Djurgården i februari 2015. Han tror inte att Dif-stjärnan spelar i den blårandiga dressen nästa säsong.

– Vi vet att vi har några spelare vars kontrakt löper ut. Vi har en bra dialog men oavsett vad så tror jag att Kim och Tolle (Thomas Lagerlöf) varit viktiga för Kerims utveckling. Vi kan dock inte ha förhoppningarna att han stannar på grund av dem, det är inte avgörande, säger Andersson till FD.

Loppet är kört menar du?

– Vi har en bra dialog som sagt. Jag vet vad Kerim vill och han har respekt för oss. Han kommer säkert spela i Djurgården framöver igen, men jag är ytterst tveksam till om det är 2019.

Precis som Bosse Andersson är Thomas Lagerlöf skeptisk till att Mrabti kommer vilja förlänga, men likt sin tränarkollega Kim Bergstrand hoppas han givetvis på att 24-åringen stannar i Djurgården.

– Det vore så klart fantastiskt om han gjorde det. Kerim är en fantastisk spelare och människa. Han är en sån som verkligen driver på träningarna och matcherna med sin fart och energi. Känslan är dock att han vill testa nästa nivå, det är min känsla, konstaterar Lagerlöf för FotbollDirekt.se.