Matchinfo
Everton – Cardiff
Fotboll England Premier League
2018-11-24 16:00
Högsta odds från 1×2.se:
1. 1.45 X. 5.00 2. 9.00

Skador och frånvaro, Everton
Everton hade frågetecken för nyckelanfallaren Richarlison inför senast pga lättare skada, han kom dock till start och spelade hela matchen. Skadeläget var sämre tidigare under säsongen, spelare har återvänt och det ser numera ganska bra ut bortsett från nya skadan på centrala mittfältaren Sigurdsson. André Gomes tveksam liksom Lookman, båda hade speltid senast varav Gomes startade och Annars är försvararen Kurt Zouma tillbaka, fick ej spela just mot Chelsea senast. Kenny och James McCarthy borta fortsatt. Rutinerade försvararen Jagielka har kommit igång på slutet, fick lite speltid senast vid inhopp.

Skador och frånvaro, Cardiff
Cardiff har bra skadeläge rapporterat, Kenneth Zohore och Nathaniel Mendez-Laing borta. Sean Morrison och Jazz Richards ser ut att medverka här, skada och hjärnskakning.

Läget i laget, Everton
Everton klarade oavgjort borta mot Chelsea via 0-0 innan uppehållet, helt klart ett väldigt stärkande resultat att få med sig från Stamford Brigde. Bra betalt men storartad insats, man behöver lite flyt och bra målvaktsspel när man ska ta poäng mot årets Chelsea. Everton har vunnit fyra av de 6 senaste, förlusten kom via 1-2 borta mot MU. Inget snack om att Everton hittat mer och mer rätt, kanske synd att uppehållet kom? Skademässigt rätt bra läge, varit värre tidigare.

Läget i laget, Cardiff
Cardiff vann hemma mot Brighton innan uppehållet, fick efter kvitteringen efter dryga halvtimmen chansen att spela med en man mer resten av matchen. Avgörandet kom men väldigt tveksamt, såg ut att vara offsidemål. Cardiff dubbla förluster innan det och på bortaplan har de inte varit direkt övertygande…

Vårt speltips till Everton-Cardiff
Svårt att tro på Cardiff här, flera starka hemmainsatser i följd och Cardiff är inget lag som bör stå emot över 90 minuter. Everton har varit väldigt tunga andra delen av många matcher och lär mala ner motståndet. 1,39 inget vi hoppar på direkt, då är det roligare med -1 till ungefärliga oddset 2,14.