• Publicerat 23 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Blåvitt tog tre blytunga poäng borta mot Brommapojkarna i går. Tränaren Poya Asbaghi ändrade om till ett klassiskt 4-4-2 – vilket visade sig bli ett lyckad drag. FD:s Casper Nordqvist applåderar Asbaghi efter 2-0-viktorian.
– Göteborg i sitt nya 4-4-2-system kändes solida bakåt och vassa framåt – något som vi inte direkt sett i merparten av årets allsvenska matcher, utbrister Nordqvist.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER BROMMAPOJKARNA – GÖTEBORG 0-2

IFK Göteborgs seger innebär att de inte längre riskerar att åka ur, eller hur?

– Så är det. Åtta poäng ner till kvalplats med fyra omgångar kvar att spela. Det finns ingen chans att Dalkurd och Brommapojkarna ska kunna komma ikapp Blåvitt nu! Kusten är klar för Asbaghi och hans manskap – nu kan de spela avslappnat resten av säsongen och blicka framåt mot 2019, för då måste laget flyga!

Var det rättvist med tre blåvita poäng på Grimsta?

– Ja! Blåvitt numret för stort för BP. I våras besegrades Stockholmslaget på Gamla Ullevi med 3-0, men segern på Grimsta kändes faktiskt mer trygg. IFK Göteborg i sitt nya 4-4-2-system kändes solida bakåt och vassa framåt – något vi inte direkt sett i merparten av årets allsvenska matcher! Bra gjort av Poya Asbaghi att ändra om från trebackslinjen och sitt 3-4-3, det var faktiskt på tiden.

Och det var en kraftsamling från Blåvittfansen på kortsidan?

– Verkligen. Det var många IFK-supportrar på Grimsta och de höll verkligen igång matchen igenom. Det blåste rejält i Stockholm på matchdagen – men det var inget som hindrade ett flertal blåvita fans från att sjunga fram sitt lag i bar överkropp. Ett härligt bortafölje och fint att se hur de stöttade sitt lag till fullo trots det minst sagt jobbiga tabelläget!

Brommapojkarna har i denna omgång tappat sin kvalplats till Dalkurd och ligger nu näst sist, hur kommer detta att sluta?

– Tja, de ligger på samma poäng men där Dalkurd har bättre målskillnad. Det återstående spelschemat talar dock för BP som har Sirius (b), Norrköping (h), Elfsborg (b) och Trelleborg (h) kvar att möta – vilket kan jämföras med Dalkurds dito som på förhand ser svårare ut: Häcken (h), Elfsborg (b), Djurgården (h) samt Sundsvall (b). Brommapojkarna ska ju ta tre poäng mot ett utcheckat och avsågat Trelleborg på hemmaplan i sista omgången. Lyckas Dalkurd ta tre pinnar på dessa återstående fyra matcher? Jag är inte säker på det. Det blir minst sagt ett nervkittlande drama att vänta!

Dalkurd, Brommapojkarna och Trelleborg nykomlingar i år – och det är just dessa tre lag som det handlar om i botten. Ett svaghetstecken för superettan?

– I år är det ju så, men 2016 visade Östersund och Jönköpings Södra att de kunde överraska som nykomling, likaså Sirius i fjol. Man ska akta sig från att dra sådana stora slutsatser. Nästa år tror jag exempelvis att Helsingborg kommer bli en lurig motståndare för alla lag i allsvenskan.