Varberg på 29 poäng (7-8-11) mot Frej på 29 poäng (8-5-13). Viktigt möte mellan lag som ligger poängen ovanför negativa kvalstrecket. Här är vår analys.

Matchinfo: 
Varbergs BoIS – IK Frej
Fotboll Sverige Superettan
2018-10-22 18:59
Odds från LeoVegas Sport
1. 1.90 X. 3.60 2. 3.75

Skador och frånvaro, Varberg
Varbergs BoIS får tillbaka senast avstängde backen Sebastian Möller.

Skador och frånvaro, IK Frej
Frej har en avstängning på backen Hjalmar Ekdal som dock har spelat sparsamt (924 minuter) denna säsong. Den viktigare backen Martin Falkeborn (2160 minuter) och stundtals figurerande mittfältaren David Zlotnik (674 minuter) är tillbaka i truppen.

Läget i laget, Varberg
Varberg har vaknat till på sistone med tre vinster på fyra senaste. Faktum är att laget även var mycket nära minst poäng i enda icke-vinsten där Varberg förlorade med 1-2 hemma mot ett decimerat Gefle. Varberg skapade mängder med målchanser. Det såg extra bra ut senast i 4-0-vinsten hemma mot Norrby.

Läget i laget, IK Frej
Frej har också god form och har plockat poäng i tre av fyra senaste, men laget har fått slita mer än Varberg har gjort. Frej hade viss tur i 2-1-segern mot Örgryte och var inte så väldigt imponerande senast i 1-1-matchen mot Jönköping. Ganska logiskt eftersom Frej jobbar med ett begränsat material – lyckas laget hålla sig kvar har man lyckats.

Speltips Varbergs BoIS – IK Frej
Vi värderar Varberg som något bättre än Frej för tillfället. Gapet ökar extra av att Varberg spelar på naturgräs och att Frej tvingas till en lång bortaresa ner till västkusten. Varberg-ettan är närmast spel till 2.00! Oddset är hämtat från LeoVegas.

Gillar du våra speltips? Här kommer ett från Spanien!