• Publicerat 10 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

6 700 biljetter sålda. Det är det usla facit som råder inför Sveriges match mot Slovakien nästa vecka. Detta kan bli den sämsta publiksiffran någonsin på en landskamp på Friends Arena.

Det var knappast någon publikfest när Sverige tog emot Turkiet i Nations League-premiären för en månad sedan. Då kom drygt 21 000 åskådare. Många skyllde då på de dyra biljettpriserna – vilket fick förbundet att agera genom att kraftigt sänka priserna till bland annat träningsmatchen mot Slovakien som spelas nästa vecka.

Den åtgärden verkar dock inte ge någon vidare effekt. Endast 6 700 biljetter är sålda till matchen, vilket kan göra att det blir den sämsta publiksiffran någonsin på en landskamp på Friends Arena.

– Man kan gå på matchen för 50 kronor, mycket lägre än så kan man inte sätta. Men det är svårt att locka barnfamiljer och ungdomslag när starttiden är 20.45 en vardagskväll, säger SvFF:s biljettansvarige Lena Danielsen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det är svårt att säga vilken siffra vi kan komma upp i. Till träningsmatcher brukar vi sälja mer biljetter mot slutet.

13 438 personer på en landskamp på Friends Arena är bottennoteringen, detta då Sverige drabbade samman med Norge i augusti 2013.