• Publicerat 8 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad ser ut att lämna Hammarby när kontraktet går ut efter säsongen. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har Bajen vid ett sådant scenario planer på att värva in en ny vänsterback och ge Neto Borges en mer renodlat offensiv roll.
– Vi vet att han (Borges) har kvaliteter för att klara en sådan roll också men det är inget vi på allvar tänkt på,, säger sportchefen Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Jiloan Hamads kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen. Bajen har uttryckt förhoppningar om att behålla Hamad, men spelaren själv har hintat om att han lär lämna efter säsongen. I podcasten ”Cafékampen” sade Hamad att han ”med stor sannolikhet” lämnar.

Bajens sportchef Jesper Jansson bekräftade sedan för FD att Hamad valt att utlösa den option som fanns i hans kontrakt (Hamad skrev 2+1 år med Hammarby vintern 2017). Vilket innebär att nya förhandlingar måste till.

Det ser alltså ut att bli fortsatt spel på annat håll för mittfältsstjärnan, och Hammarby ser nu över alternativ vad gäller ersättare.

Det kan bli en annorlunda lösning, där man inte ersätter Hamad med en mittfältare rakt av. Enligt uppgifter till FD så har Hammarby vid ett scenario där Hamad sticker en idé om ta in en ny vänsterback – för att istället flytta upp årets vänsterback Neto Borges i banan.

Borges, som Hammarby värvade från Tubarao i Brasilien, kan alltså få en roll som blir mer renodlat offensiv. Bajen har enligt våra uppgifter sonderat terrängen vad gäller vänsterbackar, där både allsvenska och utländska namn finns på listan.

Sportchefen Jesper Jansson bemöter uppgifterna såhär:

– Vi vet att han (Borges) har kvaliteter för att klara en sådan roll också men det är inget vi på allvar tänkt på, säger Jansson för FotbollDirekt.se.

– Nej, vi har inte på allvar funderat på att göra honom men med hans kvaliteter så kan han å andra sidan spela på nästan vilken plats som helst.

Jansson understryker så nöjd han är med Borges, som kom från en klubb på motsvarande division 5-nivå i Brasilien.

– Alltså han är en av allsvenskans bästa ytterförsvarare och jag tycker inte riktigt han fått den uppmärksamhet han borde ha. Titta på vad han har gjort på så kort tid. Komma från en annan kultur och lyckas som han har gjort, spela så moget som han har gjort från allra första början.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman