Foto: Bildbyrån

Jonas Olsson erbjuds inte nytt kontrakt av Djurgården. Nu pratar klubbens sportchef Bosse Andersson indirekt om Olsson, och hur Olsson reagerade när Erik Johansson värvades:
– Han blev inte glad, säger Djurgårdens sportchef till DN.

FotbollDirekt avslöjade nyligen att Jonas Olsson inte erbjuds nytt kontrakt av Djurgården. En av allsvenskans största värvningar på många år, när den mångåriga Premier League-spelaren kom in inför fjolårssäsongen. Men Olssons sejour i Djurgården stannar vid två år. Det blir ingen fortsättning.

I dag talar sportchefen Bosse Andersson i en längre intervju med DN om hur Olsson reagerat på en annan storvärvning. I somras uppstod plötsligt en möjlighet att få loss Erik Johansson från FC Köpenhamn.

– Det var inget vi hade planerat eller trott. Men det var en situation som uppstod för Erik socialt och det fanns en dialog med FCK. Eftersom jag har en bra relation med Ståle (Solbakken, Köpenhamns manager) så kontaktade han mig och därifrån träffades vi, säger Andersson i DN.

Bosse Andersson berättar vidare att Djurgårdens spelartrupp informerades om att det var på gång med Erik Johansson. Sportchefen får frågan om Jonas Olssons reaktion på det som var på gång:

– Han blev inte glad.

Bosse Andersson pratar i intervjun också om sin egen framtid, där han säger att dialogen med styrelsen är bra och han har själv inga planer i nuläget på att sluta. Vad styrelsen sagt till honom?

– Att de har ett starkt förtroende för mig. Och för mig är viktigt att veta hur vi ska göra. Hur ska vi jobba? Som sportchef är det viktigt att veta: ”Okej, nu har vi de här förutsättningarna, hur ska vi komma dit vi vill?”

– Nu gick det fortare än vi trodde eftersom vi tog oss ut i Europa redan förra året. Vi har tagit ett extremt stort steg på många plan. Därför är det läge att nu diskutera: Hur ska vi se ut framöver? Ska vi göra det vi har gjort eller ska vi försöka hitta en ny modell?

Vad gäller nyförvärv inför 2019 pekar han ut ett par positioner som extra viktiga:

– Det svåraste är att hitta nån som gör skillnad bland anfallare. Sen vet vi att målvakten är en nyckelposition. Sen i somras har vi jobbat hårt på vem som ska ersätta Isaksson. Där känner vi oss väl förberedda.