Hammarby fick bara med sig en poäng från Studenternas i måndags. Mycket tack vare Sirius storspelande målvakt Lukas Jonsson. Samma vecka åkte han dock på en tråkig motgång – hans bil blev stulen natten mot torsdagen.
– En tragedi kan man kalla det, min flickvän sa att det var det värsta som hänt oss rent materiellt, säger han till UNT. 

I somras kom Lukas Jonsson tillbaka till Sirius från en lånesejour i Norge.

Och mot Hammarby gjorde han sin kanske bästa match sen återkomsten. Den som såg matchen har inte glömt den svettiga paraden på Björn Paulsens närskott – ett läge som såg ut som ett givet mål. Sirius ”rånade” Bajen på tre poäng och matchen slutade 1-1.

Men Siriusmålvakten fick inte leva som en kung mer än ett par dagar. Natten mot torsdagen stals hans vita Volkswagen, årsmodell 1991. Ett känslomässigt och materiellt hårt slag för Jonsson.

– En tragedi kan man kalla det, min flickvän sa att det var det värsta som hänt oss rent materiellt. Jag skulle hämta bilen på parkeringen i torsdags morse och då fanns den inte där. Jag gick runt och letade, men då hade den blivit stulen. Allting är polisanmält och försäkringsbolaget är inkopplat. Nu får vi låta lagen ha sin gång, säger Jonsson till UNT och svarar på hur han känner sig efter det inträffade.

– Bilen var en trotjänare. Vi har haft en tajt relation, det är kanske en överdrift att säga att det var min första kärlek. Vi har hängt tillsammans i fyra år nu och den har verkligen varit mig trogen och jag har också varit den trogen, säger Jonsson som nu tar sig runt med Patrick Hopkins gamla cykel som han lånat av Johan Eiswohld.