Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Andreas Isaksson svarade för en rejäl målvaktstavla i förlustmatchen hemma mot Brommapojkarna. Nio matcher återstår av stjärnans elitkarriär och en sjundeplats är inget som han vill avsluta det hela med.
– Nej nej, så är det ju, men det har inte varit helt hundra i år, konstaterar 36-åringen för FotbollDirekt.se. 

I början av maj föll Djurgården med 1-0 borta mot Brommapojkarna efter ett tveksamt ingripande av Andreas Isaksson. Nu, drygt fyra månader senare, upprepade sig historien.

Ett långskott från Gustav Sandberg Magnusson i början av den andra halvleken gick rakt på Isaksson, ett skott som inte stjärnkeepern lyckades rädda. I stället studsade bollen retsamt in i mål, vilket blev matchens enda.

– Det är för dåligt. Den ska jag ha alla dagar i veckan. Tråkigt att släppa in ett sådant mål. I det läget där vi är, när spelet inte funkar… Ja, det är tungt. Frustrerande. Jag har inget att skylla på. Det var dåligt bara, säger Isaksson i den mixade zonen och fortsätter:

– De gör mål ganska tidigt i andra halvlek och sedan är det tufft. Vårt självförtroende är inte det bästa. Även fast vi vann sist så knackar det lite.

Ni har tio poäng upp till Europaplats. Det ser mörkt ut?

– Ja, det hade ju varit bättre om vi vunnit i dag. Nu är det som det är. Vi har en viktig match nästa helg (Trelleborg borta). Vi kanske inte kan vinna serien, men att vi åtminstone får kämpa hela vägen in i slutet av säsongen, det hade varit kul.

Just nu, med nio omgångar kvar att spela, ligger Djurgården sjua, mitt i ingenmansland.

– Klart att det är frustrerande, det här är ju inget som vi vill.

Isaksson gjorde allsvensk debut redan 1999 för Trelleborg, då som 17-åring. Nu är forne landslagsstjärnan inne på sista versen. Efter säsongen lägger 36-åringen av med elitfotbollen, och att avsluta karriären med en sjundeplats i allsvenskan är inget som han vill.

– Nej nej, så är det ju. Men det har varit upp och ner i år. Vi har spelat bra och vunnit cupguld, men sedan har vi haft djupa dalar. Det har inte varit helt hundra.