• Publicerat 16 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården svarade för ännu ett bottennapp mot Brommapojkarna och på nytt blev det förlust med 1-0. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – BROMMAPOJKARNA 0-1

Din bild av första halvlek?

– En riktigt trött historia. Tempofattigt och få målchanser. Djurgården fick det inte alls att stämma samtidigt som BP gjorde det bra. Oavgjort hade de säkert varit väldigt nöjda med på förhand…

I stället blev det tre poäng för gästerna. Rättvist?

– De ska inte be om ursäkt för segern, även om målet kom till efter en jättetavla av Andreas Isaksson. BP spelade smart och var vassa i kontringsspelet. Dessutom försvarade de sig bra. En fin insats av nykomlingen under nya tränaren Roberth Björknesjö!

Precis, är det Björknesjö som ska rädda BP kvar i allsvenskan?

– Jag tror att han har större chans till det än vad Pimenta hade haft, eftersom det var så känsligt i truppen under hans ledning… Med Björknesjö vid rodret verkar det som att spelargruppen nu är enade igen, som ett riktigt lag – och det är ju en nödvändighet för att rädda kontraktet. Brommapojkarna just nu ovanför kvalstrecket, och det är ju minst sagt en bra början för detta nya BP!

Djurgården svarade för ett rejält bottennapp i våras mot BP, nu hände det igen?

– Ja, precis som 2007, då Djurgården slogs om guldet och föll i bägge matcherna mot nykomlingen BP, har de i år svarat för två riktiga plattmatcher mot Brommapojkarna – och sjukt nog har deras två 1-0-segrar kommit till efter målvaktstavlor från Andreas Isaksson. Den hemvändande stormålvakten var fantastiskt bra såväl 2016 som 2017, men i år har Isak inte kommit upp i samma nivå. Men detta var en otroligt deppig insats överlag av Djurgården och det ser mörkt ut att rädda upp den här säsongen. Visst, de vann Svenska cupen, men Europa League-uttåget mot ukrainska Mariupol var ju en missräkning och den nuvarande sjundeplatsen, med tio poäng upp till Europaplats, ser inte allt för smickrande ut…

Något annat som bör tilläggas?

– Ja, fin hyllning av den nyss bortgångne Frank Andersson med en tyst minut före matchen. Han var ju djurgårdare, brottarlegenden!