Dalkurd har varit på tapeten för Norrbys Richard Yarsuvat, men det ser inte ut att bli av. Nu kan FD avslöja att AFC Eskilstuna försöker köpa loss fjolårets skyttekung i Superettan.

I år har det bara blivit tre mål på 14 matcher för ”Ricky” Yarsuvat i Norrbytröjan. Men det är en spelare som bevisat sig ha fler mål i sig än så.

2017 var han en starkt bidragande anledning till att Dalkurd tog sig upp i Allsvenskan. Yarsuvat stänkte in 17 mål och vann skytteligan två mål före Trelleborgs Salif Camara Jönsson.

Trots det bröt han med Dalkurd och skrev i stället på för sin gamla klubb Norrby. Trots en skralare målproduktion har flera klubbar varit på honom i sommar. Borås Tidning skrev nyligen om just Dalkurds intresse. Men enligt FD:s källor ser det intresset ut att ha svalnat, samtidigt som Dalkurd förväntas göra klart med AIK-anfallaren Eero Markkanen.

I stället ser den allsvenske aspiranten AFC Eskilstuna sin chans att knyta 26-åringen till sig. Enligt FD:s källor har AFC lagt ett bud på anfallaren, vilket dock inte matchat Norrbys förväntningar. Klubbarna förhandlar i nuläget och det återstår att se om AFC, som ligger på allsvensk kvalplats, kan lösa anfallaren eller inte.

Enligt Expressen fick AFC nyligen omkring sex miljoner kronor i vidareförsäljningssumma när Dalkurd sålde Mohamed Buya Turay till Belgien.