• Publicerat 11 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Drygt fyra miljoner människor bor i Kroatien. Nu ska landet spela VM-final, detta efter att de besegrat England med 2-1. Mario Mandzukic stor hjälte med sitt segermål i förlängningen.

I går säkrade Frankrike sin finalplats efter seger med 1-0 mot Belgien. Nu står det klart att fransmännen drabbar samman med Kroatien på söndag. Sensationellt egentligen med tanke på att det bor drygt fyra miljoner invånare i Kroatien.

Kroaterna har dock ett stjärnspäckat lag och det var två stora namn som sköt landet till final under onsdagskvällen.

Visserligen var det Englands Kieran Trippier som gjorde matchens första mål, detta redan i femte minuten efter en vacker frispark.

Inters Ivan Perisic kvitterade för Kroatien i 68:e minuten och för tredje matchen i rad spelade kroaterna nu förlängning. Men till skillnad från åttondelen mot Danmark och kvartsfinalen mot Ryssland krävdes inget straffsparksavgörande denna gång.

I stället prickade Mario Mandzukic in segermålet i 109:e minuten, framnickad av Perisic. Galet jubel hos kroaterna och resultatet stod sig. Kroatien med sin första VM-final någonsin. England spelar nu i stället bronsmatch mot Belgien på lördag.