• Publicerat 6 juli, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Östersund kan vara på väg att göra sin första sommaraffär. Dalkurds Rewan Amin uppgavs för några dagar sedan vara aktuell. Uppgifterna dementerades snabbt. I dag lägger Daniel Kindberg korten på bordet för FD:
– Vi är intresserade och har följt honom länge men vi har inte kommit med något bud ännu, avslöjar ÖFK-ordföranden för FotbollDirekt.se.

I början av veckan gick Östersundsposten med att Daniel Kindberg och kompani jagar Dalkurdstjärnan Rewan Amin, uppgifter som sedan snabbt tillbakavisades från Dalkurdhåll och sportchef Adil Kizil: ”Det är ingenting jag har hört eller känner till”.

I dag spräcks så Kizils uttalande om Östersunds intresse när Daniel Kindberg väljer att bekräfta hur Amin kan bli Östersunds första sommaraffär.
– Det kan bli allt mellan ett och fem nyförvärv och han är ett av namnen det handlar om, bekräftar Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.

Enligt nya uppgifter till FD så är det så långt gånget så att ett bud redan presenterats för Dalkurd som kan stå inför stora ekonomiska problem då de utländska ägarna nyligen har hoppat av.
– Vi är intresserade och har följt honom länge men vi har inte kommit med något bud ännu

LÄS: POTTER KAN GLÖMMA ATT GÖRA DET NU

Hur ser du på transferfönstret. Ge oss bilden av vad som är på gång?

– Traditionellt har vi ju tagit in mellan 1-4 spelare i sommarfönstret. Jag tror det kan bli något liknande igen.

Jämte avslöjar Östersunds ordförande för FotbollDirekt hur förhandlingar redan pågår med flera olika parter.
Daniel Kindberg står i nuläget i löpande kontakt med flera olika tänkbara nya spelarnamn och dess agenter – och klubbar. Tillsammans med nya tränarna Ian Burchnall och Brian Wake har han sorterat fram vilka namn man vill ta i kommande fönster:

– Ja, vi för samtal och vi gör det med flera. Det ser bra ut. Det är bra namn och det måste det ju vara. Vi vill ju vinna SM-guld och nå Champions League. Så precis som vi inte kan ha vilka tränare som helst, så är det inte heller vilka spelare som helst som är aktuella för oss.

Och Östersund har ju råd. Så sent som under gårdagen bekräftades ju Ken Sema till Watford i Premier League, en deal värd 20 000 000. Till det ska läggas försäljningen av Sotirios Papagiannopoulos till FCK och stora Europa-intäkter – liksom en förmodad kommande storaffär med Saman Ghoddos.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON