Foto: Bildbyrån

Det dröjde till åttondelsfinalen innan Emil Forsberg gjorde mål. Innan dess har han fått mycket kritik för sina insatser – orättvis kritik, menar Mikael Lustig.
– När han inte levererar poäng så hängs han ut lite i media, säger han till Expressen.

RB Leipzig-stjärnan Emil Forsberg hade stor del i Sveriges avancemang till VM och mycket av landslagets offensiva spel går igenom honom.

Men formen har uppenbart inte varit toppad till mästerskapet och fram tills åttondelsfinalen så hade Forsberg inte hittat rätt, vare sig i det offensiva spelet eller i målprotokollet.

Mot Schweiz var han tillbaka i den ledande roll som vi vant oss att se honom. Forsberg avgjorde matchen och utsågs till matchens lirare.

– Sverige behövde mig. Det var dags. Det känns bra, sa han själv i tv-intervjun efter matchen.

– Det är det största ögonblicket i mitt liv hittills. Det är en fantastisk känsla att få skjuta Sverige till kvartsfinal. Det är sådant man drömmer om som liten. Att nu få uppleva det… det är fantastiskt. Jag har fått jobba hårt för att komma hit.

Lagkamraten Mikael Lustig anser att kritiken mot Forsberg varit för hård och pekar bland annat på det enorma defensiva arbetet som mittfältaren lägger ned.

– Jag har sett sidor av Emil som jag inte sett tidigare, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det är hårt arbete han lagt ner i det defensiva, och han är vår stjärna. När han inte levererar poäng så hängs han ut lite i media. Då tror man att han vill gömma sig och inte delta, men det är snarare tvärtom. Han tar större plats än innan, han är extremt viktig för oss.