• Publicerat 27 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sverige gjorde det! Hela 3-0 mot Mexiko och i och med det vann det svenska landslaget även gruppen. Nedan sätts spelarbetyg på de blågula spelarna som medverkade i den briljanta avslutande gruppspelsmatchen.

SPELARBETYG SVERIGE EFTER 3-0 MOT MEXIKO

Robin Olsen – 3:.Tryggheten själv där bak. Ett par vassa räddningar och en konung i luftrummet.

***

Mikael Lustig – 3: Stabil som vanligt på sin högerkant. Stängde till bra defensivt.

Victor Nilsson Lindelöf – 4: Snudd på femma! Står ofta i skuggan av den mer synlige Andreas Granqvist, men gjorde knappt ett misstag på 94 minuter. En gigant ihop med Granen!

Andreas Granqvist – 5: Han är symbolen för LAGET Sverige. En jätte i försvaret och återigen bombsäker från elva meter. Vilken j-vla chef!

Ludwig Augustinsson – 4: Första landslagsmålet och det onekligen ett bra tillfälle att slå till. Väldigt bra bakåt också. En mycket imponerande insats av Ludde!

***

Viktor Claesson – 4: Vilken genialisk assist till Augustinssons 1-0-mål! Skämt åsido, men Claesson har växt ut till en viktig spelare i det svenska laget. Bra såväl defensivt som offensivt. En av Sveriges bästa i det här gruppspelet.

Sebastian Larsson (ut 57′) – 4: Väldigt bra så länge han spelade. Tvingades dessvärre ut på bår i 57:e minuten och är avstängd i åttondelen då han dragit på sig två gula kort i gruppspelet. Sliter något enormt och är trygg med bollen. Otroligt viktig ihop med Albin Ekdal på mitten.

Albin Ekdal (ut 80′) – 4: En jättematch av Ekdal. Så betydelsefull som tvåvägsspelare. Likt Seb Larsson lugn med bollen och stark i närkampsspelet. En av Sveriges bästa i dag.

Emil Forsberg – 2: Nja, det vill sig inte för Sveriges stora fixstjärna. Missade ett jätteläge i första och slog bort flera viktiga passningar i andra. Ett enormt sparkapital för Sverige om Forsberg får till det i åttondelen.

***

Marcus Berg (ut 68′) – 4: Betydligt giftigare i dag än mot Sydkorea och Tyskland. Skapade flera heta lägen, löpte kopiöst och fixade dessutom straffen som resulterade i Granens 2-0-mål.

Ola Toivonen – 3: Inte lika synlig som Berg, men tung i luften och viktig i duellspelet. Dessutom högst delaktig i 3-0-målet.

***

INHOPPARE

Gustav Svensson (in 57′) – 3: Ersatte Sebastian Larsson på ett föredömligt sätt. Klockren i defensiven.

Isaac Kiese Thelin (in 68′) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Oscar Hiljemark (in 80′) – Spelade för kort tid för att betygsättas