Foto: Bildbyrån

Åtvidaberg spelade allsvensk fotboll 2015. Nu ligger de sist i division 1 södra och tränaren Pontus Hydén är paff.
– Orden är liksom slut, jag vet inte riktigt vad jag ska säga längre. Vi är mentalt så långt ner man kan komma, berättar han för Corren.

Efter att ha trillat ner i superettan efter comebacksäsongen i allsvenskan 2010 återvände Östgötalaget till landets högstaserie 2012. Tre år i rad slutade de på en imponerande åttondeplats, men 2015 var det roliga över.

Åtvidaberg slutade som hopplös jumbo med endast 15 poäng på 30 matcher och när de gick in i 2016 års superetta tippades de av många åka ur. Så blev det inte. ÅFF överraskade stort och slutade sexa i tabellen.

I fjol blev det dock ett sällan skådat magplask. Åtvidaberg kom sist och spelar därmed i division 1 södra denna säsong. Någon lätt resa ser det dock knappat ut att bli – tvärtom…

Mardrömmen bara fortsätter för klassikerklubben och i går blev det förlust med 4-2 mot Huskvarna vilket innebär att ÅFF efter nio matcher fortfarande inte har vunnit.

Tre poäng är lagets facit och de är på nytt jumbo. Nya tränarduon Daniel Hallingström/Pontus Hydén är givetvis ifrågasatt efter de svaga resultaten, men de tänker inte självmant avgå.

– Vi har meddelat ÅFF att om de anser att klubben behöver något annat så är det inga problem för vare sig Daniel eller mig, säger Hydén till Corren och fortsätter:

– Vi gör allt vi kan. Den dagen vi känner att vi inte har något kvar att ge är det absolut dags att kliva åt sidan, men där är vi inte än.

Såväl Hallingström som Hydén har ett långt förflutet som spelare i Åtvidaberg och att klubben fortsätter att blöda sportsligt är något som gör ont i Hydéns själ.

– Orden är liksom slut, jag vet inte riktigt vad jag ska säga längre. Vi är mentalt så långt ner man kan komma.