Debutåret i Superettan blev en succé. Sargon Abraham, 27, noterades för hela 18 poäng och produktionen har fortsatt i samma stil i år. Nu kan han snart vara förlorad för Degerfors. Enligt FD:s källor jagas skytteligaledaren både av allsvenska klubbar och Fortuna Sittard i den holländska högstaligan – som kan få honom till reapris. 
– Klart det är extra smickrande att en sån klubb visar intresse för mig, säger han till FotbollDirekt.se. 

Den offensive mittfältaren har i många år varit en fruktad målskytt på lägre nivå inom svensk fotboll – och i futsallandslaget där han på 46 matcher gjort 23 mål.

2015 gjorde Sargon Abraham 15 mål för Skövde AIK i divison 2. Året efter plussade han på sitt snitt till 22 mål innan Degerfors lyfte på luren och välkomnade honom till Superettan.

Där har målen fortsatt att komma för Abraham. I fjol noterades han för tolv mål och sex assist under sitt debutår på svensk elitnivå. Den här säsongen har målen fortsatt att trilla dit – sju mål och två assist – vilket innebär delad skytteligaledning.

Med ett avtal som löper ut efter säsongen har klubbar börjat visa intresse för målkungen. FD kan avslöja att holländska Fortuna Sittard, som avancerade till högstaligan inför nästa säsong, hört sig för gällande hans tjänster och flera allsvenska klubbar också har honom på sin radar.

Enligt FD:s källor kan han lämna Degerfors till reapris den här sommaren, Abrahams kontrakt innehåller en utköpsklausul på 600 000 kronor. När FD når spelaren vill han inte kommentera summan, men bekräftar intresset från Holland.

– Jag har hört det också. Man blir självklart glad att bra klubbar är intresserade av mig. Den holländska högstaligan håller hög nivå så det känns extra smickrande. Men vi får se, det är inte jag som sköter de här bitarna utan det är upp till Degerfors och min agent, säger han till FotbollDirekt.se.

Vad vi hört har flera allsvenska klubbar scoutat dig också. Är du öppen för att ta steget upp eller vill du direkt till utlandet?

– Nej, jag är öppen för Allsvenskan också. Kommer det något konkret från utlandet så måste man ju självklart fundera seriöst på det. Men jag är självklart öppen för Allsvenskan.

– Jag känner mig mer än redo för att ta nästa steg i sommar. Samtidigt är det inte något jag går runt och tänker på utan mitt fokus just nu är att göra mitt bästa och hjälpa laget att vinna matcherna resten av våren.

Abraham berättar att han hade kunnat lämna Degerfors redan i vintras, men valde att stanna.

– En norsk klubb i andraligan ville verkligen ha mig. Men det kändes inte rätt att lämna Degerfors för en liknande nivå i Norge. Dessutom var det bara ett par dagar kvar på fönstret. Det hade inte varit så snällt mot Degerfors som hade fått svårt att hitta en ersättare.

Du hade spelat i divison 1 och 2 i många år innan du kom till Degerfors inför 2017. Vad har du utvecklat?

– Det mesta. Jag är en bättre spelare i dag på alla sätt. Utöver att jag förfinat mina spetskvaliteter så har jag blivit mycket bättre i försvarsspelet. Jag kände förtroendet direkt när jag kom hit och levererade poäng med en gång, så det var skönt, och sen dess har det bara rullat på. Jag känner mig mogen – nu har jag har en nivå till i mig.