Foto: Bildbyrån

Med Salif Camara Jönsson långtidsskadad lånade Trelleborg under onsdagen in isländske landslagsspelaren Óttar Magnús Karlsson. Vem som mångt och mycket ligger bakom värvningen? Roland Andersson, tidigare assisterande åt Lars Lagerbäck i det svenska landslaget.
– Jag känner Roland sedan min tid i MFF och har stort förtroende för hans fotbollskunskaper, säger Trelleborgs tränare Patrick Winqvist till Kvällsposten.

Efter sex år borta från allsvenskan är Trelleborg nu tillbaka i landets högsta serie, mycket tack vare anfallsparet Salif Camara Jönsson/Dino Islamovic som öste in mål förra året.

Den sistnämnde sköt upp TFF till allsvenskan efter sitt mål i andra kvalmötet borta mot Jönköpings Södra i november månad, men lämnade sedan för Östersund.

Inte heller kapten Camara Jönsson går att räkna med för Trelleborg den här säsongen, detta då 34-åringen slitit av hälsenan. För att fylla tomrummet på topp lånade Trelleborg under onsdagen in Óttar Magnús Karlsson från Molde som kommer tillhöra TFF hela 2018.

21-åringen, som representerat alla isländska ungdomslandslag och som även gjort 5 A-landskamper, har tidigare spelat i Ajax akademilag och är 190 centimeter lång. För att kunna låna in den meriterade centertanken fick TFF hjälp ekonomiskt.

– Vi har inte en massa miljoner på banken så vi kan inte köpa en ny spelare. Därför blir den här lånelösningen bra, säger tränaren Patrick Winqvist till Kvällsposten och berättar om pengarna från huvudsponsorn Mellby Gård.

– När ”Salle” (Camara Jönsson) blev skadad och vi visste att han skulle vara borta en längre tid sa Johan och Rune (Andersson, Mellby Gårds ägare) att det finns möjligheter att hitta en lösning så att vi får den spelartyp som vi behöver.

Men det är inte bara på det ekonomiska planet som Trelleborg fått hjälp med Óttar Magnús Karlsson. Roland Andersson, tidigare assisterande förbundskapten i Sverige och som nu jobbar med det isländska landslaget, ligger delvis bakom Trelleborgs nya värvning.

– Roland kan den isländska fotbollen väldigt bra. Han har de rätta kontakterna med klubbarna och han kan fotboll på sina fem fingrar, säger Winqvist till Kvällsposten och fortsätter:

– Roland har sett spelaren och tagit reda på saker åt oss. Nu är vi säkra på att vi gör rätt. Jag känner Roland sedan min tid i MFF och har stort förtroende för hans fotbollskunskaper.