I augusti lämnade han Young Boys och gick till Lugano. Och Gerndts fina marknadsvärde håller i sig; i helgen slog han till och sänkte suveräna Basel.

Här ett namn som på sikt kan bli en allsvensk storaffär – Alexander Gerndt visar att han fortsatt efter sex år utomlands är ett namn med ett högt anseende och samtidigt ett budskap till svenska klubbar – ”Jag är inte slut”.
Från Holland och Utrecht inledningsvis och en av de dyraste allsvenska affärerna genom tiderna (33 miljoner) – till några år senare Schweiz där han alltså än i dag håller till.

LÄS: ”GERNDT ÄR DEN BÄSTE JAG HAR SPELAT MED”

LÄS: HÄR KALLADES GERNDT IN IGEN

Och det går alltså bra.
Från fina år i Young Boys så har nu hans flytt till Lugano börjat betala sig. Övergången som gick igenom i augusti.
Det dröjde bara några veckor till han då på allvar visade upp sig med med ett drömmål från 30 meter mot FC Thun. Målet har nämnts som en kandidat till hela säsongens mål i Schweiz.

Det trista slutet i Young Boys ser han ut att ha ruskat av sig, Gerndt som bänkades ett tag innan transfern blev verklighet.
Men med Gerndts utveckling i Lugano så visar han på nytt att han har kapacitet att vara ett toppnamn i schweizisk fotboll.

I helgen låg han bakom segern när Lugano skrällde mot Basel och tidigare i veckan satte han ett hattrick i en träningsmatch.

Så här har Gerndt tidigare sagt om sin flytt till ”Hela Gotland”.

– Nej. De hade hört av sig till Young Boys. Då kom sportchefen och frågade vad jag själv tänkte. Efter över fyra år så kändes det som att ett byte kunde vara bra. Det var inget speciellt, jag ville prova något nytt.

Alexander Gerndts nya avtal där borta räcker nu fram till 2019 och svensken anses i nuläget ha ett marknadsvärde på omkring tio miljoner. Enligt FD:s uppgifter så utesluter anfallaren inte på sikt en allsvensk comeback.

Nya klubben Lugano är däremot indragna i bottenstrid i en jämn tabell – där hans förra klubb Young Boys faktiskt är uppe i serieledning.