FotbollDirekt slår rekord igen och visade under 2017 rekordsiffror för sjätte året i rad – nu fortsätter 2018 än bättre. Vilken start! Aldrig har så många följt oss som den gångna veckan: nära 850 000 sidvisningar och nära 100 000 unika läsare.

FD:s redaktion med Mårthen Bergman, Anton Zetterman, Lennart Sandahl, Casper Nordqvist, Magnus Österberg och Ola Gustavsson – samt våra ägare ESMG kan inte annat än att tacka er läsare för hur ni följer oss – ert förtroende.
I mobil, läsplattor eller i datorn – och hur våra sociala media så stadigt växer och hur läsarengagemanget visar sig i en otrolig mängd mejl vi får till vår redaktion varje vecka.

Tack!

Besöksrekord alltså och det nu för sjunde året i rad och vi visar så otroligt mycket som går att uträtta med begränsade resurser och hur vi under de allra flesta år pendlat mellan 2,5 – 3 anställda – men nu för första gången kan vi nu öka antal medarbetare.

Och jag säger som jag har sagt tidigare; vi ska göra det vi gör genom att pendla mellan det tabloida och dagspress.

Vi ska göra det genom myller, idérikedom och fortsätta att i stort sett leda nyhetsutveckling kring allsvenska fotbollen.
Sedan om vi är bäst, ja, det är upp till var och en att göra, ett som är säkert är hur som helst att vi ska göra allt för att fortsätta att utvecklas – och det kommer vi att göra.

Sedan handlar mycket om vad man har runt i kring sig och hur klimatet och så kommersiellt många media bidrar till att göra den allsvenska produkten. Med konkurrenter som exempelvis Sport-Expressen, Sportbladet, Kvällsposten, Sydsvenskan, Fotbollskanalen, UNT och HD.

Nu fortsätter vi med nya satsningar som ”FD 60 Minuter”, ”Långläsning” och helt nya format som ”Allsvenskans Historia” och Aktualitetsenkäts, samt större riktat innehåll mot så väl Malmö FF som IFK Göteborg.

Nu är vårt nya mål en miljon sidvisningar och vi ska göra det genom att följa allsvenska storklubbarna under kommande utlandscamper på plats som exempelvis Malmö FF i Florida, AIK i Dubai och Hammarby, Norrköping, Sirius och Dalkurd i Portugal, liksom Djurgården i Sydafrika och Göteborg i Spanien. Detta med start inom kort och hur Mårthen Bergman, Casper Nordqvist och Magnus Österberg kommer att resa flera veckor i sträck och direktrapportera hem storklubbarnas förberedelser.