Foto: Bildbyrån

Helsingborg hoppas kunna ge sina fans en tidig julklapp. Klubben jobbar hårt för att säkra upp Andreas Granqvist efter VM.
– HIF är HIF och att han har växt upp här. Vi får en gratisbiljett i det här resonemanget, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad.

Så sent som i november tilldelades Andreas Granqvist Guldbollen, detta efter att han varit magnifik i framförallt playoff-mötena med Italien, vilket bäddade för VM-platsen.

Komiskt nog spelas VM i Ryssland, vilket varit mittbackens hemland sedan sommaren 2013.

Efter VM-slutspelet löper Granqvists kontrakt med Krasnodar ut och 32-åringen har varit tydlig med att han inte är speciellt sugen på att stanna i Ryssland.

I stället väntas landslagets kapten återvända till Helsingborg, laget som han slog igenom i 2004 och som han lämnade för Wigan efter 2006 års säsong. Granqvist återvände sedan på lån till HIF våren 2008.

Nu hoppas superettanklubben kunna ge sina fans en tidig julklapp genom att säkra upp mittbacken efter VM.

– Jag har stora förhoppningar att kunna klä Granen i rött efter VM. Jag tror att vi kan ta hem denne landslagskapten i ett VM-lag direkt efter VM, det är min bestämda känsla, säger ordförande Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad och berättar vidare:

– Jag hoppas och tror att han kommer till oss. Det hänger inte ihop med vår förträfflighet utan för att HIF är HIF och att han har växt upp här. Vi får en gratisbiljett i det här resonemanget.

Förutom spel i Helsingborg, Wigan, Groningen och Krasnodar har Granqvist även gjort två säsonger i Serie A-klubben Genoa.