FotbollDirekt avslöjade i torsdags att Dzenis Kozica är klar för Djurgården. Nu uppger Fotbollskanalen att Stockholmsklubben betalar 2,5 miljoner kronor för att lösa anfallaren från Jönköpings Södra.

Kim Källström meddelade under fredagen att han slutar med fotbollen och skyttekungen Magnus Eriksson ser ut att vara förlorad för Djurgården.

Det är dock inte bara negativa nyheter kring det blårandiga laget som i år slutade trea i allsvenskan, klubbens bästa notering på tio år.

Enligt Sportbladet är Djurgården överens med den 26-åriga yttermittfältaren Jonathan Ring om ett treårsavtal, Ring som i somras skrev på ett korttidskontrakt med Kalmar säsongen ut efter en misslyckad sejour i turkiska Gençlerbirligi.

Dessutom kunde FotbollDirekt i torsdags avslöja att Djurgården gjort klart med Dzenis Kozica, som i år svarade för åtta mål och tre assist för Jönköpings Södra i allsvenskan.

Anfallaren, som även kan spela som tia och på en kant, har kontrakt med J-Södra även nästa säsong, men 24-åringen följer alltså inte med ner i superettan.

Tidigare har J-Södra berättat att de vill ha minst sju miljoner kronor för stjärnan, men långt ifrån så mycket kommer Djurgården att betala. Enligt Fotbollskanalen får smålänningarna 2,5 miljoner kronor av Djurgården samt en vidareförsäljningsklausul på 20 procent.