Vasalunds ytterbackslöfte Axel Björnström är ett hett byte sedan klubben trillat ned i division 2. 22-åringen testades av AIK i mitten på november – men nu ser en allsvensk konkurrent ut att vinna jakten på hans signatur. Enligt källor till FD slutförhandlar Sirius med Vasalund och affären kommer snart att bli officiell. 

Björnström fanns med på planen i AIK:s träningsmatch mot Brage (0-0) för ett par veckor sedan. Men sedan var det tyst från AIK:s håll.

– Jag har faktiskt inte hört något från AIK sedan dess. Jag skulle spela matchen mot Brage och gjorde någon träning. Men jag har inte hört något mer, det finns inte något att berätta, sa han till FD den 30 november.

Redan innan UNT gjorde det känt om AIK:s intresse var Fotbollskanalen först att berätta om att Sirius visat intresse för 22-åringen. Nu berättar källor för FotbollDirekt att affären kommer att bli av. Sirius slutförhandlar just nu med Vasalund och det återstår bara ett par detaljer innan Björnström kan presenteras i Uppsalaklubbens färger.

I en tidigare intervju med FD kommenterade Björnström så här på frågan om han fått ett konkret förslag från Sirius.

– Det behöver jag inte gå in på. Men jag kan säga att jag känner till intresset från här och var och att kopplas ihop med en allsvensk klubb som Sirius är så klart smickrande.

Redan efter säsongen 2016 beskrev FD:s krönikör Magnus Österberg Björnström som ett ”allsvenskt fynd”.

”Liten till växten men en riktigt intressant spelare. Förfogar över en väldigt känslig vänsterfot och har prickat in åtta mål i årets seriespel. Visserligen de flesta från fasta situationer men ändå. En offensivt lagd ytterback som har härlig fart och frenesi i sitt spel. Borde vara högaktuell för flera klubbar”, skrev han i ett blogginlägg.