• Publicerat 10 december, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bilbdyrån

Simon Gustafson har haft det jobbigt under sina dryga två år i Holland, men under söndagen slog han till med två mål för sitt Roda hemma mot Groningen. Trots detta räckte fullträffarna bara till en poäng.

Som 19-åring exploderade Simon Gustafson i allsvenskan för sitt Häcken 2014. Mittfältaren svarade för tio mål och fem assist och efter en lyckad vår 2015 såldes han till Feyenoord.

Debutsäsongen i den holländska storklubben var fullt godkänd med tre mål och fem assist på 15 matcher. Fjolåret var dock en stor besvikelse då mittfältaren endast noterades för två inhopp i ligaspelet.

Därför lånades Gustafson i somras ut till Roda. Väl i det holländska bottenlaget har 22-åringen fått ett upplyft och under söndagen slog han till med dubbla baljor hemma mot Groningen. Detta var mittfältarens första mål sedan augusti.

De två fullträffarna räckte dock bara till en poäng då de tappade sin 2-0-ledning till 2-2. Roda ligger näst sist i den holländska ligan.