Foto: Bildbyrån

Petter Andersson slog igenom som tonåring i allsvenskan för Hammarby 2004. Fyra år senare lämnade mittfältsstjärnan för Groningen och nu berättar 32-åringen att han till sist bara ville iväg.
– Jag var desperat, säger Andersson i podcasten Lundh.

Som 18-åring debuterade Petter Andersson i allsvenskan för Hammarby. Säsongen därpå, 2004, gjorde norrlänningen succé och var därefter det stora affischnamnet på Söderstadion.

Trots att han länge omgärdades av flyttrykten lämnade Andersson Hammarby först 2008 då han skrev på för holländska Groningen.

I podcasten Lundh berättar 32-åringen att han påverkades negativt av alla rykten och att han till sist bara ville lämna för utlandet.

– Det var skriverier om att Steve McClaren, som var i Twente då, skulle kolla på mig inför en match mot Gais. Det var ett uppslag i Aftonbladet en vecka inför matchen som hamnade på Årsta, det blev en snackis. Jag klarade inte riktigt av att hantera det. Det påverkade mig jättemycket. Jag gjorde en dålig match och gick inte till Twente. Jag blev frustrerad över det och det var egentligen därför jag lämnade så abrupt. Jag var desperat. Jag skulle helt enkelt bara vidare, säger Andersson i podcasten Lundh enligt Fotbollskanalen.

Petter Andersson var en stor publikfavorit under sina år i Hammarby och har själv uttryckt starka känslor för Stockholmsklubben. Inför den här säsongen skulle 32-åringen ha återvänt till Bajen efter många år utomlands, men dessvärre tvingades han avsluta karriären på grund av skadeproblem.

I ett stort talangreportage som FotbollDirekt publicerade tidigt i våras medverkar bland annat Andersson.