• Publicerat 7 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg kickade under torsdagen igång träningen igen efter ledigheten. Detta var första passet med nya tränaren Poya Asbaghi och lagkaptenen Sebastian Eriksson ser optimistiskt på framtiden.
– Det känns jävligt skönt med en nystart och en ny tränare, säger mittfältaren till GT. 

Det är dryg månad sedan allsvenskan tog slut. För IFK Göteborgs del avslutades säsongen med en pinsam 3-0-förlust hemma mot Gif Sundsvall.

Sedan dess har spelarna haft semester och efter en snurrig tränarkarusell presenterades Poya Asbaghi som ny huvudtränare.

Asbaghi, som i år smått sensationellt lyckades rädda kvar Gefle i superettan, gjorde under torsdagen sitt första träningspass med spelarna inne i Prioritet Serneke Arena.

Något bollspel blev det inte, men även om fansen på plats kanske var något besvikna över underhållningen ser lagkaptenen Sebastian Eriksson optimistiskt på framtiden.

– Det känns jävligt skönt med en nystart och en ny tränare. Det känns bra och inspirerande med många unga killar som kommer att få ta för sig med en gång, säger ”Seb” till GT.

För samma tidning berättar nya tränaren Asbaghi att det först är i januari som säsongen börjar på riktigt och att december inte är någon egentlig fotbollsmånad. Sebastian Eriksson har ändå goda förhoppningar om att det kommer bli en del boll fram till julledigheten.

– Jag hoppas och vet att det kommer bli mer boll än vad vi är vana vid. Det känns som att stenåldern är över nu, konstaterar lagkaptenen.