Foto: Bildbyrån

Under onsdagskvällen presenterade Elfsborg Jimmy Thelin som ny manager. FD:s krönikör Magnus Österberg tycker att valet är helt rätt och han tror heller inte att det är omöjligt att Thelin tar med sig någon spelare från Jönköping Södra.
– André Calisir är väl den som ligger närmast till hands, konstaterar Österberg. 

Till sist blev det officiellt. Jimmy Thelin tar över Elfsborg. 39-åringen, som tog upp Jönköpings Södra till allsvenskan inför fjolårssäsongen men som i november trillade ur samma serie efter det nervkittlande kvalet mot Trelleborg, presenterades som manager för Elfsborg under onsdagskvällen. Thelin har kritat på ett treårskontrakt med Boråsklubben och FD:s krönikör Magnus Österberg applåderar Elfsborg.

– Jag tycker att det är ett ganska roligt val. Han har gjort ett bra jobb i J-Södra under flera år och de som jobbat nära honom vittnar om att han är väldigt skicklig i allt han gör. Han kommer med nya idéer och det är kul att han nu får chansen i en klubb med bättre resurser. Jag tror att Elfsborg är inne på helt rätt spår här.

Hur kommer Thelin förändra Elfsborg?

– Man kan inte ändra allt på en natt. Det kommer ta tid innan Elfsborg spelar som Jimmy vill, men det är smart att han får med sig Tobias Linderoth som tränare, en person som kan klubben väl. Jag tror att de kommer göra ett bra jobb i Elfsborg.

Jönköpings Södra spelade med en kompakt i defensiv i år. Kommer Thelin göra på samma sätt i Elfsborg?

– Jag hoppas att han lyckas med ett bättre försvarsspel än vad Elfsborg visade upp i år! Med ett bättre spelarmaterial kan man alltid göra mer och han får som sagt större resurser nu. Både han och Elfsborg lär få ett lyft i och med denna övergång.

Det är redan klart att J-Södras försvarsgeneral André Calisir lämnar klubben, detta efter drygt sex säsonger i den gröna tröjan. FD:s krönikör Magnus Österberg har tidigare sagt att mittbacken vore en bra värvning för Elfsborg och med Thelin som tränare är det heller inte orealistiskt.

– Det är ändå inte så vanligt att spelare följer efter sin tränare, men det lär definitivt finnas en möjlighet att Calisir går till Elfsborg. Han är Bosman och kommer inte spela i superettan. Han är väl den som ligger närmast till hands, säger Österberg och fortsätter:

– Dzenis Kozica gjorde på nytt ett bra år i J-Södra, men konkurrensen bland anfallarna i Elfsborg är hård och dessutom vill J-Södra ha bra betalt för honom. Annars skulle Robert Gojani passa bra in i Elfsborgs sätt att spela och har ju gjort det väldigt bra under Thelin. En annan spelare som hade varit högaktuell om han inte åkt på den där skadan mot Trelleborg är Anton Cajtoft, men nu faller han ju bort tills vidare.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!