Foto: Bildbyrån

Det var långt ifrån en mardrömsgrupp som Ryssland hamnade i när VM-grupperna i går lottades. Direkt började konspirationsteorierna, men i värdlandet rycks det på axlarna.
– Jag tycker att värdnationen ska ha en sådan enkel grupp. Annars minskar intresset för mästerskapet markant, säger tidigare förbundskaptenen Gadzhi Gadzhiyev.

I går lottades VM-grupperna till sommarens mästerskap och värdnationen lottades i samma grupp som Saudiarabien, Egypten och Uruguay.

Kritiken och konspirationsteorierna lät heller inte vänta på sig. Gruppen är nämligen den med de sämst rankade lagen i VM totalt sett, för för ryssarna själva är gruppindelningen inga konstigheter.

– Jag tycker att värdnationen ska ha en sådan enkel grupp. Annars minskar intresset för mästerskapet markant. Om värdnationen tar sig vidare från gruppen är det bra för turneringen, säger Gadzhi Gadzhiyev enligt ryska R-Sport. Detta rapporterar Sportbladet.

Den tidigare förbundskaptenen medger att ryssarna har ett bra läge för att ta sig vidare till åttondelsfinal.

– Vi borde gå vidare. I ett VM finns det några svaga motståndare och även om man inte vill säga det av respekt så tror jag att det ryska laget var nöjda och kommer att kunna ta sig vidare, säger Gadzhiyev.