Foto: Bildbyrån

Joakim Persson valde nyligen att lämna Kristianstad som tränare. Nu står det klart att den tidigare spelaren tar över Varberg.

Väntan är över. Varberg har presenterat sin nya tränare. Den tionde november stod det klart att Jörgen Wålemark skulle lämna Hallandsklubben. Det spekulerades i att Klebér Saarenpää skulle ta över, något FotbollDirekt kunde avslöja inte stämde.

Nu är det i stället klart att det blir Joakim Persson som ersätter Wålemark. 42-åringen lämnade nyligen Kristianstad efter två säsonger i division 1. Dessförinnan tränade han Ängelholm 2011-2015.

– Vi vill spela in ungdomar från våra egna led. Joakim har erfarenheten och kunskapen för att utveckla talanger. Joakim är samtidigt väldigt bekväm med jobba med den moderna fotbollen. Joakim har alltid kunnat skapa bra gäng med små medel. Därför känner vi att det är helt rätt för oss i denna situation att Joakim blir vår nya huvudtränare, säger sportchefen Kujtim Bala till klubbens hemsida.

Helsingborgsfödde Joakim Persson har en lång spelarkarriär bakom sig. Efter fyra säsonger i Malmö FF gick flyttlasset vidare till Serie A-klubben Atalanta sommaren 1996. Två år i Italien följdes upp av två säsonger i IFK Göteborg.

Därefter blev det spel i danska Esbjerg, Bundesligaklubben Hansa Rostock, norska Stabaek och Landskrona innan han la skorna på hyllan 2010.