Foto: Bildbyrån

Under fredagen blev det till sist helt klart. Efter ett extrainsatt årsmöte röstade Dalkurds medlemmar igenom flytten från Borlänge till Uppsala.

Det som redan varit mer eller mindre klart blev under fredagen officiellt. Dalkurd flyttar nu sin verksamhet från Borlänge till Uppsala. Detta blev klart efter ett extrainsatt årsmöte där runt 200 medlemmar deltog och där den kraftiga majoriteten var positiva till flytten.

Anledningen till att klubben inte stannar i Borlänge har att göra med att de känt sig motarbetade av kommunen och att de haft dåliga förutsättningar.

Dalkurd kommer som det tidigare rapporterats om inte spela sina matcher i Uppsala. I stället lutar det mesta åt att de får Gavlevallen som hemmaarena.

Klubben bildades 2004 och har hela tiden hållit till i Borlänge. Att nu lämna staden är känslosamt för Dalkurds ordförande Ramazan Kizil, men han anser samtidigt att det är nödvändigt.

– Självklart gör det ont, men man måste vara realistisk och arbeta på sättet som fungerar. Vi har kommit till den uppfattningen att vi här i Borlänge inte kan utvecklas, vi kommer att rasa ner. Vi har som mål att gå uppåt, säger Kizil till Dalarnas Tidningar.