Foto: Bildbyrån

Tim Björkström lånades inför säsongen ut från Djurgården till Östersund. Nu löper kontraktet med Stockholmsklubben ut och någon fortsättning i den blårandiga dressen blir det inte.
– Det är ett avslutat kapitel, säger 26-åringen till FotbollDirekt.se.

Inför 2015 års säsong värvades Tim Björkström in till Djurgården från Brommapojkarna. Trots att Stefan Karlsson svarade för nio assist som högerback i den blårandiga tröjan året innan valde tränaren Pelle Olsson att satsa på Björkström och i två säsonger var den BP-fostrade spelaren given i Djurgårdens backlinje.

Tätt före årets allsvenska premiär värvade Djurgården in en ny högerback från BP i form av 19-årige Felix Beijmo och samtidigt blev det klart att Tim Björkström då skulle lånas ut till Östersund.

Medan Beijmo gjort succé i Djurgården har Björkström haft det tuffare i Östersund. Totalt har det blivit sju allsvenska framträdanden och två matcher i Europa League för 26-åringen. Nu löper kontraktet med Djurgården ut och vad som händer nästa år är oklart.

– Jag är också nyfiken på vad som kommer att hända (skratt). Nej men vi har två matcher kvar med Östersund och innan jag tar något beslut måste jag fokusera på detta. Kontraktet löper ut sista november och de ska väl lösa något tillfälligt så att jag kan vara med på sista matchen borta mot Hertha Berlin i början av december. Det är där jag har mitt fokus just nu, men efter säsongen ska jag utvärdera och då får jag se vart man vill ta vägen, säger Björkström till FotbollDirekt.se.

Är det aktuellt att återvända till Djurgården?

– Djurgården kommer jag inte gå tillbaka till och det är ömsesidigt. Det är inget att hymla om. Djurgården är ett avslutat kapitel, men det är inga hard feelings, absolut inte. Jag fick ett val om att bli utlånad någon vecka innan fönstret stängde och jag bestämde mig för Östersund. De spelar en bra fotboll som kanske passar mig ännu bättre och det har ju blivit ett bra år med Europa så jag ångrar det absolut inte. Men som sagt, jag har inget agg mot Djurgården. I fotboll är det snabba puckar ibland.

Kan det bli så att du stannar i Östersund?

– Jag trivs bra i Östersund och även om jag inte spelat så mycket tycker jag att jag utvecklats och blivit bättre här. Jag måste ta hänsyn till familjen också så jag får sätta mig ner och se. Men rent fotbollsmässigt trivs jag. Östersund spelar en väldigt bra fotboll och de har visat i Europa att de håller på en hög nivå. Lite synd att vi inte grejade en fjärdeplats i allsvenskan, men det är starkt jobbat ändå.

Trivs inte familjen eller?

– Jo, det är helt okej. Vi bor i en lägenhet just nu och skulle jag stanna kvar här köper vi nog ett radhus med lite mer tomt och så. Jag har en liten dotter som är ett och ett halvt år så man får tänka på det också.

Du som Stockholmskille, hur är det att flytta upp till Östersund och bo däruppe?

– Det är klart att det är skillnad. Fotbollsmässigt har det varit klockrent, men det andra utanför planen har varit en omställning. Det finns inte lika mycket att göra och så är det vädret. Nu är det svinkallt! Men jag har varit här ett tag nu så man börjar vänja sig.

Det blir väl sällan varmt i just Östersund som ligger inåt landet? 

– Det var ett par dagar där det var över 20 grader i somras, men jag har hört att det ska ha varit den sämsta sommaren häruppe på väldigt länge så det var ju bra tajmat haha. Men man får väga in allt när jag tar ett beslut. Nu ska jag som sagt lägga fokus på de två återstående matcherna så ska jag fundera sedan. Det kommer att lösa sig.

Tim Björkström startade i Europa League-kvalet mot Fola Esch och hoppade in borta mot grekiska Paok. I övrigt har det inte blivit någon speltid i Europa, men högerbacken medger ändå att det varit ett häftigt äventyr.

– Ja, det är ju coolt. Jag minns när jag spelade i BP och vi mötte Torino i tredje rundan. Sedan var det ju i somras häftigt att möta Galatasaray på bortaplan. Därefter har man vant sig lite. Galatasaray var ju den tuffaste matchen, men nu har man kommit in i det och det är inte samma ”wow” längre. Men klart att det fortfarande är coolt, det är ju ändå Europa League.

Alla hyllar er tränare Graham Potter och jag antar att även du stämmer in i hyllningskören?

– Ja, man kan inte göra något annat än att hylla Potter. Han är en fantastisk tränare och det är bara att kolla på vad han gjort. Den som säger något annat är ute och cyklar. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör honom så bra. Det är något i hans karisma som får ihop gänget. Sedan är han väldigt duktig taktiskt och han är påläst. Han ser fotbollen på ett annat sätt och det har ju visat sig vara en riktig succé.

Som Björkström var inne på återstår två matcher av gruppspelet i Europa League. Östersund förlorade senast mot Athletic Bilbao på bortaplan med 1-0, men efter tidigare kryss mot baskerna på hemmaplan samt segrar mot såväl Hertha Berlin som Zorya Luhansk räcker seger mot ukrainarna på torsdag för att säkra avancemang.

– Jag tror att vi vinner redan på torsdag och det vore riktigt skönt för då kan vi åka ner till Berlin inför sista matchen och spela avslappnat, avslutar Björkström.