• Publicerat 18 november
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Marcus Antonsson hade intresse från flera allsvenska klubbar i somras – istället valde Kalmar FF:s tidigare skyttekung en flytt till Blackburn Rovers i engelska tredjedivisionen. Där rullar nu målen – i dag två Antonsson-mål i en 3-0-seger.
– Det var riktigt gött att få göra två snygga mål, säger Antonsson till P4 Kalmar

Det var förra sommaren som Kalmar FF sålde Marcus Antonsson till engelska Leeds United. Det efter 1,5 år i KFF med 22 mål från Antonssons sida.

Det blev dock en första säsong i Championship med väldigt mycket bänk för Antonsson, och flera allsvenska klubbar låg på redan i vintras för att låna in anfallaren. Så också i sommar – men det blev istället utlåning till Blackburn Rovers i League One.

Och hos de forna Premier League-mästarna har både speltid och målen kommit. Antonsson stod på tre ligamål efter 13 matcher inför lördagens bortamatch mot Bury.

Då kom två kassar till. Svensken satte 1-0 och 2-0 och det slutade till sist med en 3-0-seger för Blackburn.

– Det var riktigt gött att få göra två snygga mål, säger Antonsson till P4 Kalmar.

– Som anfallare att få göra mål, det är alltid avslappnande, man växer in i matcherna på det viset. Så det var en bra match för min del.

Totalt står Antonsson nu på sex mål, fem i ligan och ett i FA-cupen.

– Jag är ändå ganska nöjd med det, jag tycker att jag kunde göra fler mål men så är det alltid. Men jag har anpassat mig bra till den engelska fotbollen tycker jag, lärt mig mycket.

– Jag känner att jag utvecklas på träningarna. Och framför allt nu, viktigt att få mycket speltid, det var precis det jag behövde. På så vis har det här lånet gett mig väldigt mycket hittills.