Foto: Bildbyrån

På söndag kan utlånade MFF-keepern ta Trelleborg upp i allsvenskan, men trots 2-0-ledningen mot Jönköpings Södra är skåningen fortsatt ödmjuk.
– Jag vill inte tänka på allsvenskan än, säger Johansson till Sydsvenskan. 

Redan sommaren 2015 kastades Marko Johansson in i hetluften när Zlatan Azinovic skadade sig i Malmös FF:s Champions League-kvalmöte med litauiska Zalgiris. Johansson var då inte ens 17 år fyllda.

För att få mer speltid lånades Johansson i år ut till Trelleborg där det blivit succé. Bortsett från tavlan hemma mot Helsingborg i augusti då han missbedömde en frispark har 19-åringen svarat för en enastående säsong och efter målvaktstabben mot HIF växte han ännu mer.

– Under tjugo omgångar hade jag knappt gjort ett enda misstag. Förr eller senare händer det. Efter den missen har jag mognat väldigt som person. Patrick (Winqvist, tränare) stöttade mig väldigt väl och i de kommande tre matcherna höll jag nollan, säger Johansson till Sydsvenskan.

Det är inte bara Johansson som överraskat i år. Hela Trelleborg som lag har gjort det mycket bra i årets superetta och efter att ha slutat trea i serien väntade i onsdags kval mot Jönköpings Södra.

Trelleborg vann matchen med 2-0 hemma på Vångavallen och nu kan den allsvenska platsen säkras på söndag på Stadsparksvallen.

– Jag vill inte tänka på allsvenskan än. Vi får se vad som händer. Men det är de här matcherna man vill spela när adrenalinet pumpar i kroppen.

Oavsett vad som händer på söndag kommer Marko Johansson att stanna i TFF på lån även nästa säsong. För FotbollDirekt berättade målvakten nyligen att han inom två, tre år kommer vakta målet i MFF, men i väntan på det trivs han super i Trelleborg.

– Jag gillar det lilla och mysiga i Trelleborg. Men det är också en proffsig klubb och vi har visat att vi kan hänga med de allsvenska lagen, konstaterar 19-åringen för Sydsvenskan.