Foto: Bildbyrån

Danmark tog sig under tisdagen till VM efter ett hattrick av Christian Eriksen. Fixstjärnan jagas nu av Barcelona, men förbundskaptenen Åge Hareide vill att mittfältaren stannar i Tottenham.
– Jag tänker vad som är bäst för det danska landslaget, säger den tidigare MFF-tränaren till politiken.dk.

Under sina två år i Malmö FF gjorde Åge Hareide succé som tränare. Norrmannen ledde laget till två raka Champions League-gruppspel samt SM-guld 2014.

Efter Champions League-äventyret 2015 lämnade Hareide MFF för det danska landslaget och i tisdags blev danskarna klara för VM då de besegrade Irland med hela 5-1 på bortaplan.

Fixstjärnan Christian Eriksen svarade för tre av målen och han uppges jagas av Barcelona. Men förbundskaptenen Åge Hareide vill inte se att 25-åringen lämnar Tottenham i vinter.

– Jag tänker vad som är bäst för det danska landslaget och våra förberedelser inför VM. Det bästa för oss, om Tottenham vill sälja honom, är att Eriksen spelar klart säsongen med Tottenham, säger Hareide till politiken.dk.

Den danska storstjärnan rankas redan nu som en av Premier Leagues bästa mittfältare och vill Eriksen lämna för Barcelona efter VM har Hareide inga problem med det.

– Christian är en fantastisk spelare, en som passar fint in i Barcelonas sätt att spela, konstaterar Hareide.